Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Elsőként a brassaisok

kr szalagavatoFeltűzték a szalagot a középiskola Brassai épületének végzőseire. A hétvégi ünnepségen 5 osztály közel száz tanulóját köszöntötték. Rendhagyó módon nem csak az intézmény, hanem a város vezetői is. Dr. Fülöp György alpolgármester köszöntőjében a helyi középfokú oktatás 50. évfordulója alkalmából egyebek mellett arról beszélt, hogy egy város jövőjének záloga a jó középiskola, márpedig a tiszaújvárosi középiskola jó, tehát városunknak van jövője.
 A diákok vidám műsorcsokorral készültek az ünnepre. Az Eötvös végzősei pénteken tartják szalagavatójukat.

Televíziós szilveszter

kr gyerekvetIdén is megrendezi szokásos óévbúcsúztató szilveszteri műsorát a Tisza Televízió. December 30-án délután 4 órától éjfélig színes, szórakoztató, vidám műsorral várják a nézőket a képernyők elé. Hogy mire számíthatnak?
Ajándéközönre a helyi vállalkozók jóvoltából, akik, mint minden évben, idén is temérdek értékes nyereménnyel támogatják a játékos vetélkedőket, telefonos feladványokat. A játékok során többek között okostelefonokat is nyerhetnek a nézők.
Régi műsorelemeket leporolva új köntösben jelentkezik december 30-án a Házaspárbaj vetélkedő, melyben közismert tiszaújvárosi feleségek és férjek csapnak össze. (Kissné Ignáth Tünde - Kiss Zoltán, Petrikné Kiss Edina - Petrik László, Dr. Szrogh Vivien - Kovács Richárd, Jézsó Éva - Jézsó Gábor, Molnárné Tóth Anita - Molnár István.) A vetélkedő felvétele a Derkovits Kulturális Központ tükörtermében lesz december 17-én, kedden délután 17:30-tól. A felvételre nézők, szurkolók jelentkezését várja a televízió. A belépés ingyenes!

Bővebben...

Szeretetéhség

Éhezzük a szeretetet. A vágyakozót, a kölcsönöst. Az éroszt. Különösen, ha már belekóstoltunk a szeretetbe. Szerelembe. Ha már ízleltük e szent eledel zamatát, éreztük a Kedves illatát. Vágyunk a vágyakozó szeretetre, a kölcsönös vonzalomra. Ez nem erotika. Nem csak az. Nem csak a testek, a lelkek egymásra találását is kívánjuk. Kívánjuk a jó szót, a szívből jövő nyitottságot, a szeretet elfogadását.
Szomjúhozzuk a szeretetet. A felebarátit is. A filiát. A családtagok, munkatársak, a hozzánk közel állók, a közösségünkbe tartozók viszonzott szeretetét. Embertársainkét.
Vasárnap szeretetvendégség lesz a téren. A város apraja-nagyja összegyűlhet, kinyilváníthatja szeretetét, megélheti a bennünket összekötő szeretetet. Az önzetlent, az önfeláldozót. A legmagasabb rendűt. Az agapét.

Bővebben...

Ünnepre, szeretetre hangolódva

kr ebkA zsúfolásig megtelt Magyarok Nagyasszonya Római Katolikus Templomban tartották a hagyományos adventi hangversenyt.
A tiszaújvárosi általános iskolák egyesített kórusa és a középiskola kórusa mellett a karvezetők énekkara is fellépett.
- Töltődjünk szeretetben az ünnep közeledtével – mondta köszöntőjében Bráz György polgármester. - ez nem csak az ember emberszeretete, hanem a keresztények életében az ember isten-, és isten emberszeretete is.
A koncert szervezője a Mecénás közalapítvány, ám a program létrejöttéhez a város összefogása is szükséges volt.

Bővebben...

Rendkívüli testületi

Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete 2013. december 12-én (csütörtökön), 16 órától a Városháza III. emeleti tanácskozó termében (Bethlen Gábor út 7.), rendkívüli ülést tart.
Napirendi javaslat:
Zárt ülés:
1. Javaslat a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíj 2014. évi fordulójára beérkezett pályázatok elbírálására


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477