Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Ahol egy évben többször is jár a Mikulás

kr harmasikrekNálunk mostanában sokszor jár a Mikulás. Először márciusban, amikor a szüleinket 3 kismanóval lepte meg, azaz velünk. A Mikulás bácsi első látogatása után Anya és Apa nagyon meglepődött, hogy hirtelen nagycsaládost csináltunk belőlük. Idejük sem volt arra, hogy aggódjanak. Pedig volt miért, hisz  jóval korábban érkeztünk. Még csak a neveinket tervezték, de mi nem tétováztunk.
Debrecenben a klinikán egy kiváló csapat fogadott minket, nagyon kedves doktor nénik és bácsik, csecsemős nénik. Hamar kedvencek lettünk, hiszen bizonyítottuk, hogy „kicsi a bors, de erős”. Több mint 2 hónapos ottlét után végre hazajöhettünk Anyával és Apával. Azóta sokat nőttünk, ügyesedtünk és egy kis huncutságért sem kell a szomszédba mennünk.

Bővebben...

Ég az első adventi gyertya

kr mikikariVasárnap megkezdődött az adventi várakozás, amely azt is jelenti, hogy városunkban kigyulladtak az ünnepi fények, és a Városháztéren kezdetét vette a hagyományos Mikulástól karácsonyig rendezvénysorozat.
A téren összegyűlteket Bráz György polgármester köszöntötte. Elmondta, 2013-ra Tisza-újváros világi és keresztény várossá vált, hiszen vannak templomaink, élő gyülekezeteink, és iskoláink, amelyek a keresztény szellemiséget képviselik. Ahhoz, hogy városunkban a vallásos hit mára ily mértékben jelen van, talán az adventi együttlétek is hozzájárultak. A polgármester kérte a résztvevőket, hogy az ünnepek alatt figyeljenek egymásra, enyhítsék az egyedül élők magányát, hogy mindenki azt érezhesse, fontos tagja egy közösségnek, a mi közösségünknek.

Bővebben...

Átváltoztatjuk!

Unja már a régi frizuráját, sminkjét, ruháit? Kipróbálna valami újat?  A Tisza TV vállalja teljes átalakítását!
A Díva Haj-, és Kozmetikai Szalon fodrászai, kozmetikusai, műkörmöse és stylistok veszik kezelésbe azokat a vállalkozó kedvű nézőket, akik jelentkeznek a szilveszteri átváltoztató műsorba. A felhívásra december 10-ig lehet jelentkezni a Krónika illetve a Tisza TV szerkesztőségében, személyesen (Szent István út 16.), telefonon (341-844, 341-755), vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A jelentkezők közül december 11-én a Tisza TV műsorában sorsoljuk ki azt a két szerencsést, akik megújult külsővel köszönthetik az újévet. A felhívásra fiúk, lányok, férfiak és nők is jelentkezhetnek. Az „átalakulást” a Tisza TV kamerái is nyomon követik, a műsort a de-cember 30-ai óévbúcsúztató szilveszteri műsorában mutatja be a televízió.

Nyitva a hivatal

Az év végi ünnepek miatti munkanap-áthelyezések következtében de-cember 7-e, szombat munkanap lesz. Ennek megfelelően a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatalban a pénteki munkarend szerint 8,00-tól 12,00 óráig fogadják az ügyfeleket.

Gáz volt, de felfogták

kr bobitaA kicsik fegyelmezetten viselkedtek a gyakorlaton. Tiszaújváros iparváros, több veszélyes üzem is van közvetlen környezetében, ezért fontos az a gyakorlat, melyet évről évre részlegesen, 3 évente teljes körűen végrehajtanak a védelmi szervek.
A külső védelmi terv gyakorlat során idén azt modellezték, mit kell tenni akkor, ha mérges gázok szivárognak, és azok egy óvodát – nevezetesen a Bóbitát - veszélyeztetnek.
- A riadó után először az alkalmazottak a gyerekekkel együtt bezárkóznak az épületekbe, és megpróbálják azt hermetikusan lezárni – magyarázta a történéseket Dócs Róbert, a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. - Az időközben kiérkező tűzoltóegységek pedig vízfüggönnyel fogják fel a terjedő gázokat.
A vészjelző kolomp hangjára kicsik és nagyok arcukra szorított zsebkendővel rohantak be az épületbe, és bár az óvó nénik felkészítették őket, volt, akinél bizony eltört a mécses. Sírásra pedig semmi ok nem volt, hiszen a megyei hatóságtól érkezett ellenőr is mindent rendben talált.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477