Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Átváltoztatjuk!

Unja már a régi frizuráját, sminkjét, ruháit? Kipróbálna valami újat?  A Tisza Tv vállalja teljes átalakítását!
 A Díva Haj-, és Kozmetikai Szalon Fodrászai, kozmetikusai, műkörmöse és stylistok veszik kezelésbe azokat a vállalkozó kedvű nézőket, akik jelentkeznek a szilveszteri átváltoztató műsorba. A felhívásra december 10-ig lehet jelentkezni a Krónika illetve a Tisza TV szerkesztőségében, személyesen (Szent István út 16.), telefonon (341-844, 341-755), vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen. A jelentkezők közül december 11-én a Tisza Tv műsorában sorsoljuk ki azt a két szerencsést, akik megújult külsővel köszönthetik az újévet. A felhívásra fiúk, lányok, férfiak és nők is jelentkezhetnek. Az „átalakulást” a Tisza Tv kamerái is nyomon követik, a műsort a de-cember 30-ai óévbúcsúztató szilveszteri műsorában mutatja be a televízió.

Ahová jó hazamenni

kr nyugdijasTizenöt éve, 1998. december 10-én alakult meg a Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete. A jubileum alkalmából ünnepséget szerveztek, mely-re az alapító tagok is meghívást kaptak.
Az egyesület a Bartók Béla úton, majd az Inveszt-épület pincéjében, később a volt MHSZ-épületben, pár éve pedig már a Kazinczy Házban működik. Köszöntőjében ezekről is szólt Boros József, a Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesületének elnöke, aki a kezdetekről szólva elmondta, 35-en alapították meg az egyesületet azzal a céllal, hogy a városban működő klubokat összefogják.

Bővebben...

Gigantikus karalábé

kr karalabe joÓriási méretű karalábé termett a tiszaújvárosi Gulácsi Béla sajószögedi kertjében. Nem csoda, hiszen gigant (nagy gumójú) fajtáról van szó, mely 3-5 kg-ra is megnő. Gulácsi úr karalábéját nem mérték le, hiszen még vödörben - a gazda szerint növésben - van.

Év végi támogatások

A nyugdíjasok év végi támogatására 1525, a családosok év végi támogatására 318 kérelmet nyújtottak be határidőre.
Előbbinél 74, utóbbinál 40 kérelmet utasítottak el (egy kérelem hiánypótlásra vár). A megítélt, felhasznált támogatás összességében 22,3 millió forint.

Ami sok, és ami kevés

Miközben  az  előírt  sebességgel haladok, s a hátulról jövők rendre utolérnek és megelőznek, vagy  ugyanígy  viselkednek záróvonal  és forgalomtól elzárt  területek  semmibevételével,  aztán rakétaként száguldanak el mellettem, nos ilyenkor csak arra  tudok  gondolni ,  hogy ezek  szerint  én  vagyok az  egyetlen  balek, aki  betartja  a  közlekedés  szabályait. Én vagyok az a lassú, idétlen alak, aki  nem haladok a  korral,  akadályozom  mások fontos és gyors előrehaladását. Egy őskövület, aki nem érti felgyorsult világunk lényegét. Ilyenkor azon is  meditálok, hogy vajon  mi  lehet  olyan  halaszthatatlanul  sürgős és fontos sok autóstársamnak, hogy akár  saját, és ezzel együtt mások életének  kockáztatása,  vagy  hatalmas  bírságok  kiszabásának kockázata árán is megy,  mint a veszett ,  hogy netalán  néhány perccel hamarabb érjen célba, mint akit  megelőzött.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477