Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Jótékonyság és oltalom

kr napraforgoIdén immár 11. alkalommal rendezte meg jótékonysági bálját a Napraforgó Alapítvány.
Az Éltes Mátyás iskolában tanuló gyermekek segítéséért létrejött alapítvány jótékonysági estjén több mint százan vettek részt. A bevételt évek óta a sajátos nevelési igényű gyermekek nyári táboroztatására, és az év közbeni programok színesítésére fordítják.
A jótékonysági estet Hok Csaba, a Tiszaújvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat igazgatója, az est fővédnöke és Bráz György polgármester nyitotta meg. Hok Csaba egy ír közmondással zárta beszédét, mely szerint: Az emberek nem élhetnek másképp, mint egymás oltalmával.
Bráz György polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, örül annak, hogy az önkormányzat olyan helyzetben van, hogy tudja segíteni az iskolát, a gyerekeket és ez így lesz jövőre és az elkövetkező években is. Bráz György a rendezvényen adta át a Tiszaújváros jövőjéért Alapítvány 300 ezer forintos támogatásáról szóló adománylevelet.
- Természetesen ezzel még nincs vége, a továbbiakban is fogjuk keresni a támogatókat és mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy segítsük az alapítvány, az iskola munkáját, mert tudjuk, hogy erre nagyon nagy szükség van – mondta a polgármester.
Hagyomány már, hogy a gyerekek műsorral köszöntik a bálozókat, idén sem volt ez másként. Mint azt Kovács-Balog Imréné, az Éltes Mátyás iskola intézményegység-vezetője elmondta, ez nagy próbatétel a gyerekeknek, sokat készültek arra, hogy bemu-
tathassanak egy kis szeletet az életükből, képességeikből.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477