Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Ruhagyűjtési akció

Az MSZP Tiszaújvárosi Szervezete, nőtagozata és a Societas, a rászorulók megsegítése érdekében játék- és ruhagyűjtési akciót szervez.
Aki tud és akar, segítse a gyűjtés sikerét, szerezzen örömet az adomány felajánlásával.
A gyűjtés helye: MSZP iroda ( Tiszaújváros, Bartók Béla út 5. I. emelet )
A gyűjtés ideje: 2013. november 24-ig, szombatig,  9-től 17-óráig.
A támogatottak nevében minden segítséget köszönünk:
A szervezők

Jótékonyság és oltalom

kr napraforgoIdén immár 11. alkalommal rendezte meg jótékonysági bálját a Napraforgó Alapítvány.
Az Éltes Mátyás iskolában tanuló gyermekek segítéséért létrejött alapítvány jótékonysági estjén több mint százan vettek részt. A bevételt évek óta a sajátos nevelési igényű gyermekek nyári táboroztatására, és az év közbeni programok színesítésére fordítják.
A jótékonysági estet Hok Csaba, a Tiszaújvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola, Pedagógiai Szakszolgálat igazgatója, az est fővédnöke és Bráz György polgármester nyitotta meg. Hok Csaba egy ír közmondással zárta beszédét, mely szerint: Az emberek nem élhetnek másképp, mint egymás oltalmával.

Bővebben...

Príma Réti!

Junior prímaÚjabb tiszaújvárosit ismertek el
A Vígszínház két fiatal színésze, a tiszaújvárosi születésű Réti Adrienn, illetve Molnár Áron Junior Prima Díjat kapott a magyar színház- és filmművészet kategóriában.
Az elismerést tehetségükért, odaadó, kreatív munkájukért kapták. Adrienn 2009-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Marton László, Hegedűs D. Géza és Forgács Péter osztályában. 2011-től a Vígszinház tagja, ahol több nagy szerepben is megmutatta már kiváló ének- és tánctudását, érzékeny karakterformáló képességét, és a közönség megismerhette egyszerre kislányos és nőies báját, csillogó humorát, nyitott egyéniségét.

Lehúzva

Nézegetem magam a tükörben, forgok jobbra-balra, a vállaimat is vizsgálgatom. Tollak nőttek volna rajta, amit a bankok már észrevettek, csak nekem kerülte el a figyelmemet? Vagy, hogy létezhet, hogy egy pénzintézet egyszer csak hipp-hopp többszörösére emeli a számlavezetési díjamat, majd hosszas sorban állás után ígéri, hogy – ha befizetek kicsinykét – „áttesz máshová”, és legközelebb már tized ekkora költséget számláz, aztán: á, dehogy? Vagy egy tranzakciónak előzetes tájékoztatás nélkül, két hónap múlva tizenkétezres költségét vonja le a számlámról? Reklamálhatok persze, ha újra sorban állok, befizetek, és vállalom, hogy amennyiben panaszomat nem találják jogosnak, fizetem a kivizsgálás költségeit is. Grátisz: fizetnék egy bankkártyával, de – a csoda tudja miért – nem akarja elfogadni a gép a kártyámat. Elő a másikkal. Mire odébbállok, jön az sms, hogy mindkét banknál csökkent az egyenlegem azzal a bizonyos összeggel. Visszamegyek, reklamálok. Higgye el, ilyen nem történhet – mondja a hölgy, mire felhördülök. Hinni? Én? Ilyen tapasztalatokkal? Kizárt.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. November 27-én, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477