Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Ruhagyűjtési akció

Az MSZP Tiszaújvárosi Szervezete, nőtagozata és a Societas, a rászorulók megsegítése érdekében játék- és ruhagyűjtési akciót szervez.
Aki tud és akar, segítse a gyűjtés sikerét, szerezzen örömet az adomány felajánlásával.
A gyűjtés helye: MSZP iroda ( Tiszaújváros, Bartók Béla út 5. I. emelet )
A gyűjtés ideje: 2013. november 18-tól - 24-ig, hétfőtől szombatig,  9-től 17-óráig.
A támogatottak nevében minden segítséget köszönünk:

A szervezők

Fontos a téli gumi

kr teligumiItt a hűvösebb időjárás és ez meglátszik a gumiszervizek forgalmán is. Míg az októberi nyárban csak elvétve akadt autós, aki lecseréltette nyári szettjét télire, addig az utóbbi napok csapadékosabb és hűvösebb időjárása már sokakat késztetett erre.
- Ez egy prémium márkás téli gumi – mutatja Bakos Róbert Sajóörösön a műhelyében. - Általában ilyeneket keresnek az ügyfelek, de néhányan hoznak használt gumikat is átszerelésre.
A minőség ezek esetében kritikus. Egyes vélemények szerint az 5-6 évesnél idősebb használt gumik akkor sem megfelelőek, ha nem kopottak. Ám egy alig néhány éves, agyonhasznált futófelületű abroncs is életveszélyes lehet. Ezért ezeket fel sem szerelik jobb műhelyekben.
Hogy mi a különbség a téli és nyári gumi között, azt nem csak a saját kárunkon tapasztalhatjuk meg. Vannak tesztpályák, ahol kifejezetten a téli körülményekre, illetve különböző útviszonyokra készítik fel a vezetőket. Az egyik ilyen pálya a megyei rendőr-főkapitányság kiképzőközpontjában, Miskolcon található.

Bővebben...

Príma Zajácz!

kr zajaczKét héttel ezelőtt még kérdőjel volt azonos szövegű címünk végén, no-vember 9-én azonban kiderült, városunk neves művésze, Zajácz Tamás bőrműves iparművész a megyei Prima- díjasok egyike.
A Vállalkozók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei szervezetének elnöksége 3 kategóriában - képzőművészet, tudomány, sport - hirdette meg a megyei Prima-díjat, s minden kategóriában 3 jelölt versengett. A közönségdíjra bárki szavazhatott. A magyar képzőművészet kategória győztese Zajácz Tamás lett, a magyar tudomány kategóriában dr. Lakatos István egyetemi tanár, akadémikus, a magyar sport kategóriában Mészáros László fekvenyomó kapta a díjat. A közönségdíjat Kun Ádám BMX flatlandes nyerte el. A kategóriagyőztesek jutalma 1-1 millió forint és Szanyi Borbála Mancs szobra, a közönségdíjért 250 ezer forint jár.
 A Miskolci Nemzeti Színházban rendezett ünnepségen szakmai elismeréseket is átadtak. Az „Év vállalkozója B-A-Z megyében” címet kilencen érdemelték ki, köztük két tiszaújvárosi. Az építőipari vállalkozások mezőnyében Gulyás László, a T&P Beton Kft. ügyvezetője, az év szállodatulajdonosa kategóriában pedig Tógyer Lajos, a Veronika szálloda tulajdonosa, a Tógyer&Son Kft. ügyvezetője.

Kedves Olvasók!

Harminc éves lett a Krónika. Ebből az alkalomból ünneplőbe öltözött az újság. Felvette vadonatúj ruháját, amelyet most kapott, s amelyet ma visel először. Izgulunk mind, jól érzi-e magát új köntösében, büszkén feszítenek-e rajta a sorok? De azért is izgulunk, hogy Önöknek, olvasóknak tetszik-e az új ruha? Jó-e kézbe venni, forgatni viselőjét, kedvesek-e az új betűk?
Szép ruhát szerettünk volna az ünnepeltnek. A régi is szép volt, de már kellett az új. Egy frissebb, üdébb, modernebb öltözék a léleknek is jót tesz, így gondolkodtunk mi is, amikor az újságunk számára kiválasztottuk, hogy mit és hogyan hordjon ezentúl. Arra is figyeltünk, hogy vele született eleganciáját, méltóságát az új ruhában is viselni tudja, de sikkes legyen és az új idők szelét is magán hordozza. Az viszont mindvégig fontos volt, hogy az illata a régi maradjon. Hogy amikor Ön, Kedves Olvasó kézbe veszi, végigsimítja, s beleszagol az újságba, csukott szemmel is érezze, hogy hmm… igen, ez a Krónika. Kérem, olyan örömmel és jó érzésekkel forgassák a lapot a jövőben is, mint amilyen örömmel és várakozással nyújtjuk át Önöknek a megújult lapot.

Bővebben...

Felkészültek, jöhet a hó

kr teligepszemleMegtartotta téli gépszemléjét a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft.
Az eseményen számba vették azokat a gépeket, eszközöket és emberi erőforrást, melyek a téli csúszásmentesítést és a hó eltakarítását végzik.
- Beszereztük a megfelelő mennyiségű szóróanyagot, nyolc géppel várjuk a télies útviszonyokat és 30-40 főt azonnal riasztani tudunk, ha szükséges – mondta Kerékgyártó István, ügyvezető igazgató. - De ha a helyzet úgy kívánja, akkor további külsős vállalkozókat tudunk bevonni a munkálatokba.
November 15-től él a készenléti ügyelet, melyet 15 fő alkot úgy, hogy akár egy órán belül el tudják kezdeni a mentesítési munkálatokat. Az ügyeletet március 15-ig tartják fenn, okulva a múlt évből, amikor a nemzeti ünnepen nagy hóesés okozott káoszt az ország több pontján.
Emellett a lakosság, a közületek és a társasházak részére térítés ellenében elérhetővé teszik a csúszásmentesítő anyagot. Több társasház már le is adta igényét a szóróanyagra.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477