Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Pedagógus és diák donorok

kr veradasA középiskola kollégiumában rendezett véradást a Magyar Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete. Tavaly ősszel már volt egy ilyen akció, akkor közel 100 végzős diák és pedagógus jelentkezett donornak. Most is így volt.Sok diáknak iskolaszünet volt szerdán, azoknak, akik vért adtak. Ez is ösztönző volt, bár nem ezért jöttek az önkéntesek, hanem embertársaikon segíteni. A múlt év őszén sok diák jelentkezett az akcióra. Így volt ez idén is, hiszen hosszú sorokban álltak a véradást megelőző vizsgálatoknál, sokan életükben először.
 - Nagy csáberő volt az is, hogy ma nem kell suliba mennie annak, aki vért ad, de persze nem ezért jöttünk. Nekem a nagybátyám is rendszeres véradó, őt követve most eljöttem én is - mondja Kapus Richárd, a helyi gimnázium tanulója, aki először adott vért.
Besenyei Nikolett is idén töltötte be tizennyolcadik életévét, ezért már ő is jelentkezhetett donornak.

Bővebben...

Rendkívüli testületi

Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete 2013. november 7-én (csütörtökön), a Pénzügyi Ellenőrző, Gazdasági és Ügyrendi Bizottság ülését követően, várhatóan 17,30 órakor a Derkovits Kulturális Központ Tisza-szederkényi Művelődési Ház nagytermében (Bocskai út 33.), rendkívüli ülést tart.
Napirendi javaslat:
Zárt ülés:
1. Javaslat a Cívis Phőnix Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. felszámolási eljárásának befejezésével kapcsolatos vagyonfelosztási megkeresésre

Fák, járdák, lakások

kr kozmegTisza-part városrészben kezdte őszi közmeghallgatás-sorozatát Tiszaúj-város képviselő-testülete. A Szabadidőház klubterme zsúfolásig telt érdeklődőkkel és a meghívott illetékesekkel. Probléma azonban kevés akadt.Bráz György polgármester a megszokott forgatókönyv szerint a legutóbbi közmeghallgatás óta történtekről számolt be. Folyamatos volt a közterületek karbantartása, mintegy 250 négyzetméter járdafelületet újítottak fel a városrészben, és egy fekvőrendőrt is kihelyeztek a Tiszavirág úton. A polgármester szólt arról is, hogy a jövő évi költségvetés előkészítése során tervezik a járdafelújítás folytatását, lehetőség szerint az útfelújítást is, és az önkormányzat rendezettebb állapotokat kíván teremteni a városrész „sportpályáján”.
A lakosság részéről elsőként Venglovecz Erzsébet kért szót.
A Tisza polgári oldalán zajló fakitermelés felől érdeklődött, s azt tudakolta, hogy a panelprogramból „kiszorult” – 18 lakásosnál kisebb – társasházak épületeinek felújítására indul-e program.

Bővebben...

Napraforgó bál

Jótékonysági est
November 16-án tartja hagyományos jótékonysági estjét a Napraforgó Alapítvány az Arany Holló Étteremben. Az Éltes Mátyás iskolát támogató eseményen vacsora, gyerekműsor, a diákok munkáiból kirakodóvásár és bál várja az adományozni akarókat és szórakozni vágyókat. Belépőt az Éltes Mátyás iskolában és Kántor Zsoltnál, a kuratórium elnökénél lehet rendelni 4500 forintért a 06 20/401-5985-ös telefonszámon.

Kertvárosi kitérő

Hirdetmény

A Polgármesteri Hivatal tájékoztatja az autóbusszal munkába járó Kertvárosban élőket, hogy 2013. november 1-jétől 2014. március 31-ig a munkana-
pokon 6:30 órakor induló Autóbusz-állomás - TVK Nyrt. között és a visszafelé 15:30 órakor induló autóbusz-
járat a Lévay úti megálló érintésével közlekedik.
Tiszaújváros Polgármesteri Hivatala


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477