Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Adományokat vár a Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete a téliesre fordult időjárás miatt adománygyűjtést szervez.
- Beköszöntött a hideg ősz, sok embertársunk nem rendelkezik meleg ruhával, takarókkal – áll Laták Kamilla, területi vezető közleményében. - Szervezetünket egyre többen keresik meg, hogy téli ruhaneműket, takarókat, plédeket, hálózsákokat kérjenek maguk és gyermekeik számára.
A felajánlásokat minden hétfőn és kedden a szervezet tiszaújvárosi irodájában, a Kazinczy út 3. szám alatt -  Kazinczy ház -13:00 és 16:00 óra között tudják fogadni.

Kábítószerrel kereskedtek

A rendőrség Polgáron elfogta azt a két férfit, akik kábítószergyanús anyagokat adtak át egymásnak egy parkolóban. A Tiszavasvári Rendőrkapitányság új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntett és kábítószer kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást Cs. Péter 19 éves tiszaújvárosi és K. Attila 35 éves tiszavasvári lakosok ellen. A rendőrök 2013. október 5-én délután a két férfit egy polgári parkolóban tetten érték, miközben Cs. Péter kábítószergyanús anyagokat adott át K. Attilának. A rendőrök a két férfit elfogták, a rendőrkapitányságra előállították, a mintegy 500 gramm növényi származékot és 9 gramm fehér színű kristályos szerkezetű kábítószergyanús anyagokat lefoglalták.

Bővebben...

Vegyipari ünnepnapok

kr butadienÜnnepi események színhelye lesz az egyaránt a Mol-csoporthoz tartozó Tiszai Finomító, illetve a TVK Nyrt.A Tiszai Finomítóban október 10-én, (azaz ma) a Mol Nyrt. és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közösen rendez jubileumi ünnepséget. Az apropót két esemény 40. évfordulója szolgáltatja.
Egyrészt 40 éve, 1973. október 11-én egy olyan tűzoltási kísérletet hajtottak végre, melynek során egy 60 ezer köbméteres kőolajos tartálytüzet szimuláltak a tűzoltók, és próbálták meg eloltani egy addig nem alkalmazott habbal oltási technikával. Másrészt 40 éve – 1973. február 18-i dátummal, január elsejei hatállyal – adta ki az akkori Nehézipari Minisztérium a TIFO, azaz a Tiszai Kőolajipari Vállalat alapító okiratát.

Bővebben...

A vértanúkra emlékeztek

kr megemlekezesA hagyományoknak megfelelően az aradi vértanúk - Lázár Vilmos, Dessewffy Arisztid, Kiss ernő, Schweidel József, Pöltenberg Ernő, Török Ignác, Láhner György, Knezich Károly, Nagysándor József, Leiningen-Westerburg Károly, Aulich Lajos, Damjanich János, Vécsey Károly - emléke előtt tisztelegtek a múlt héten a Március 15. parkban. A néma megemlékezést a Petőfi szobornál tartották, ahol a képviselő-testület tagjai, az intézmények, cégek vezetői, a civil szervezetek képviselői, középiskolás diákok, illetve a város lakosai gyújtottak mécsest és helyezték el az emlékezés virágait.

Bizalmatlanságban

Ritkán nézem a tévében a híradónak álcázott bűnügyi műsorokat, a múltkor mégis belefutottam egybe. Csak az igéket idézem: megtámadták, megerőszakolták, megfojtották, agyonverték. Nagyon durva napot fogtam ki, hosszasan kellett emésztenem a hallottakat. Szörnyű, de mégsem lehet bizalmatlanságban és rettegésben élni – győzködtem magam, hogy félre tudjam tenni gondolataimban az emberi brutalitás iszonyú megnyilvánulásait.
Aztán pár nap múlva egy este úgy alakult, hogy autóba kellett ülnöm. Egyedül. A csekély forgalmú úton fényjelzésre lettem figyelmes a sötétben. Rendőrök. Szuper. Iratok nálam, a kocsi rendben, nagy baj tán nem lehet. Irányjelző jobbra, fék, amikor meglátom, hogy a fényjelzést egy civil ruhás férfi adta le, rendőrautó pedig sehol. Egek, mit jelentsen ez? Egyetlen pillanat alatt végigfutott agyamon a híradóban hallott sok ige, ösztönösen a gázpedálra tapostam, és illa berek.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477