Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

A munka ára

Egy rendezvényen jártam nemrég, ahol kézművesek, őstermelők termékeit is meg lehetett vásárolni. Gyönyörködtem az ezernyi csodában, amit hosszadalmas, türelmes, kitartó munkával ügyes kezek készítettek. Rendkívül csodálom és tisztelem a kézműveseket, valószínűleg azért, mert számomra a masnikötés a manipuláció netovábbja. Ott megrekedt a tudományom.
Kellemesen elbeszélgettünk ezekkel a barátságos emberekkel. Volt, aki mosolyogva mesélte, hogy kisgyerekek mellett, többnyire éjszaka dolgozik, van, aki erdőt, mezőt, országot jár, hogy alapanyagokat szerezzen be.
Megtetszett egy karkötő. 1500 forintba került, amit egyáltalán nem sokalltam a helyes, ízléses kis darabért, de mégis túl sokáig forgattam a kezemben, mert a hölgy, aki készítette, közelebb húzódott hozzám.
- Nem azért mondom, de van egy másik, szerintem az sokkal szebb, és csak ezer forint.
Naná, hogy megvettem. Az állam csak pár nappal később esett le, amikor egy másik település bizsu butikjában megláttam egy ugyanolyan karkötőt. Mit gondolnak, mennyiért? Kevés híján hatezer forintért. Nem írom le, miket gondoltam, úgyis sejtik. Azóta viszont nem hőbörgök, hogy miért nincs nekem sok pénzem, rájöttem, hiányzik belőlem az extraprofit gén. A csoda tudja, nem is bánom.


-tokaji-


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477