Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Népi mesterségek forgataga Tiszaszederkényben

kr 2 1Tiszaújváros önkormányzata 11,3 millió forintot nyert a „Múzeumok mindenkinek” pályázaton. Az elnyert összegből a helytörténeti gyűjtemény családi és múzeumi napokat, tematikus foglalkozásokat tartott a Villa Scederkyn tájházban és udvarán. A programsorozat augusztus 31-én zárult. A vásári forgatagban ezúttal a népi mesterségek voltak fókuszban. Írásunk a további oldalakon.

Bővebben...

30 éves a Krónika - Pályázatok olvasóinknak

kr regikronikaA Tiszaújvárosi Krónika idén novemberben ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Ebből az alkalomból szerkesztőségünk két pályázatot is hirdet „Az én Krónikám”, valamint „Az én városom” címmel. Az én Krónikám pályázatunkra olyan írásokat várunk, amelyekben azt fogalmazzák meg olvasóink, hogy mit jelent számukra a város lapja, miért kötődnek a Tiszaújvárosi Krónikához. Az én városom című pályázati felhívásunkra pedig olyan fotókat várunk olvasóinktól, amelyek valamilyen módon tükrözik a várossal kapcsolatos érzéseiket, élményeiket. A legjobbnak ítélt műveket bemutatjuk a Tiszaújvárosi Krónikában. E mellett a nyertesek értékes könyvjutalomban részesülnek. Részletes pályázati felhívásunkat következő számunkban olvashatják.

Ismét aranylakodalom

Felhívjuk nyugdíjas társaink figyelmét, hogy a Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete az aranylakodalmas párok részére októberben idén is megrendezi az Aranylakodalmat.
Várjuk a párok jelentkezését az egyesület irodájában kedden és csütörtökön 8-tól 11 óráig. Telefonszám: 898-034. Jelentkezési határidő. szeptember 12.


Az egyesület elnöksége

Az öreg horgász és a tó

kr horgaszA hétvégén 51-en neveztek a 60 év felettiek horgászversenyére. Nem csak jó idő volt, jó kapás is.  A legnagyobb halat Takács Lajos fogta ki  az Erdészeti tóból. 980 grammos zsákmányával ő lett a kategória győztese, de ő szerezte meg a legtöbb halat fogó horgászok harmadik helyezését is 1820 grammal. Lénárt Gyula 2500 grammal a második, míg Kozma József 2580 grammal az első helyen végzett. A többi horgász sem tért haza üres kézzel,  a nap végén mindenki kapott ajándékot  vagy díjat  a szervezőktől.

A munka ára

Egy rendezvényen jártam nemrég, ahol kézművesek, őstermelők termékeit is meg lehetett vásárolni. Gyönyörködtem az ezernyi csodában, amit hosszadalmas, türelmes, kitartó munkával ügyes kezek készítettek. Rendkívül csodálom és tisztelem a kézműveseket, valószínűleg azért, mert számomra a masnikötés a manipuláció netovábbja. Ott megrekedt a tudományom.
Kellemesen elbeszélgettünk ezekkel a barátságos emberekkel. Volt, aki mosolyogva mesélte, hogy kisgyerekek mellett, többnyire éjszaka dolgozik, van, aki erdőt, mezőt, országot jár, hogy alapanyagokat szerezzen be.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477