Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Megújuló közterületek

kr dkkTöbb mint 46 millió forintból újulhat meg Tiszaújváros több közterülete. A már folyó, illetve a tervezett beruházások eredményeként járdák, terek, utak kaphatnak új burkolatot. Egyszerre több fejlesztést hajtanak végre a tájházban is.Az Árpád út járdaszakasza mellett több területen is felújítások, beruházások folynak városunkban. 

Bővebben...

Szent István-hárs

kr szentistvanfaA Városgazda Kft. még augusztus 20-a előtt pótolta a Szent István szobor melletti növénykazettában kipusztult a növényzetet. Stílszerűen egy Szent István fát ültettek el. 2000-ben, a Budapesti Corvinus Egyetem dísznövény tanszékén szelektálták a Tilia „Szent István” hibrid hársfajt, mely 15-20 méter magasra növő, szabályos koronájú fa. Kiemelkedik várostűrő képességével, illatos sárga virágai júniusban nyílnak. A faiskolák technikai fejlődésének köszönhetően konténeres lombhullató fákat is nevelnek, így ezek biztonsággal ültethetők, a nyári hónapokban is – tájékoztatta lapunkat Kerékgyártó István, a Városgazda Kft. ügyvezető igazgatója.

Zöldül a sziget

kr tiszaszigetTavaly az eső miatt kicsit sáros volt a halászléfőző fesztivál területe, de az idén - a remények szerint - nem valószínű, hogy gondot okoz a nedves talaj a Tisza-szigeten. A tavaszi áradások után a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai előbb a lerakódott iszapot távolították el, majd intenzív füvesítésbe kezdtek, hogy a szeptember közepére, a rendezvényre már zöldbe öltözzön az utak menti terület.
- Egy új, japán módszerrel öntözzük a területet – mondta Kerékgyártó István ügyvezető. - Ennek eredményeként alig egy hónap alatt megerősödött a fű. Reméljük, ez az állapot megmarad a fesztiválig, és akkor idén nem lesz sár, még ha esik az eső, akkor sem.
Újdonság még, hogy kialakítanak az egykori lőtér helyén egy gépjárműparkolót is.

Hangos szirénapróba

kr szirena2013. szeptember 2-án (hétfőn) 11.00 órakor Tiszaújváros, Tiszapalkonya, Oszlár településeken szirénapróba lesz. A szirénák megszólaltatásával a veszélyes üzemek környezetében telepített Monitoring Lakossági Riasztó (MoLaRi) rendszer üzemképességét tesztelik.
A szirénapróba úgynevezett hangos üze-mű (teljes körű) próba lesz, szöveges tájékoztatás mellett, amely során „Katasztrófariadó” jelzést (120 másodpercig tartó, váltakozó hangmagasságú, folyamatos szirénahang), majd „Katasztrófariadó elmúlt” jelzést (kétszer 30 másodpercig tartó, egyenletes hangmagasságú szirénahang, a jelzések közötti 30 másodperces szünettel) adnak ki.A lakosságnak a próbával kapcsolatban nincs teendője.

Bővebben...

Templomi közvetítések

A Tisza Televízió újabb templomi közvetítéssel jelentkezik. Szeptember 1-jén, vasárnap 19 órától a Tiszaújvárosi Szent István Katolikus Általános Iskola tanévnyitó szentmiséjét és a Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola tanévnyitó ünnepségét láthatják a nézők felvételről.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477