Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Sok a rosszullét

A hetek óta tartó forróság miatt jelentősen megnőtt a vonulások száma a Tiszaújvárosi Mentőállomáson. A mentők szinte folyamatosan vonulnak, egyik esettől a másikig, az egész napot kint töltik. Az esetek többsége egyértelműen a meleg számlájára írható, a nem megfelelő mennyiségű folyadékfogyasztás és a napon tartózkodás miatt különösen sok rosszulléthez riasztják a mentőket. Főleg a szív- és érrendszeri betegek, a diabetesesek és az egyéb krónikus betegségekkel élők szenvedik meg leginkább a kánikulát. Közúti és munkahelyi balesetek is voltak az elmúlt időszakban, az átlagos 3-4 riasztással szemben a melegben a napi 7-8 kivonulás sem ritka.

Vihar Tiszaújvárosban

kr viharSzombaton a nagy erejű szél fát döntött ki, gallyakat tört le.
A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók két esetben avatkoztak be fakidőlésnél. Egyik esetben úttestre, míg a másikban két parkoló gépjárműre dőlt egy fa. Az egységek motoros láncfűrész és kézi erő alkalmazásával szüntették meg a keletkezett akadályokat. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Kitüntetettek

Tiszaújváros képviselő-testülete augusztus 20-a alkalmából 11 személynek és 4 közösségnek adományozott kitüntetést. Az elismeréseket augusztus 20-án, a városi ünnepségen adják át.
Díszpolgári cím: Dr. Márkus Gábor, a TVK Mali Triatlon Klub örökös, tiszteletbeli elnöke.
„PRO URBE” Életműdíj: Kiss László nyugdíjas, a TVK volt főmérnöke,Tógyer Gyula, a Sziget Csárda étteremvezetője.

Bővebben...

Patika ügyelet

Augusztus 18-ig a Borostyán Gyógyszertár (Széchenyi út 11.) tart ügyeletet. Telefonszá-ma: 49/341-050. Hétfőtől péntekig a nyitva tartás 8-tól 17 óráig, 17-től 20 óráig (a Tisza Patika nyitvatartási idejében) zárva tart. Este 8 órától 21 óráig ügyelet, este 9 órától másnap reggel 8 óráig a készenléti szolgálat várja a betegeket. Szombaton 8-tól 12 óráig nyitva tartás, déltől este 8 óráig (a Tisza patika nyitvatartási idejében) zárva tart, 20 órától vasárnap reggel 9 óráig készenlét, míg vasárnap reggel 9 órától 19 óráig (a Tisza patika nyitvatartási idejében) zárva tart, 19 órától 20 óráig ügyelet, utána készenlét várja a betegeket. Hétfőn, augusztus 19-én az Arany Sas gyógyszertár (Bethlen Gábor út 17.) veszi át az ügyeletet.  Rendelkezésre állási idő: 30 perc.  A Tesco áruházban található Tisza Patika nyitva tartása hétfőtől szombatig 8-20 óráig. Vasárnap 8 - 19 óráig.

A saját fészek

kr orosovodaAkik ismernek, tudják, hogy nem szoktam a médiában történő szereplésért sóvárogni. Mégis előfordul időnként, hogy meg kell „szólalnom”, egyes engem is érintő negatív megnyilvánulások tárgyilagos kiegészítése, a közvélemény kétoldalú tájékoztatása céljából. Miről is van szó? A Tiszaújvárosi Krónika szemfüles munkatársa észrevette, hogy a sajóörösi óvoda épületén felújítási munkák folynak.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477