Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Köszönet a segítségért

kr lenartekMúlt heti számunkban olvashattak a városlakók a Lénárt család életéről, mely komoly egészségügyi problémák miatt igen kilátástalanra fordult. A házaspár az újság hasábjain keresztül kért segítséget a reménytelennek tűnő helyzet enyhítéséhez, most pedig szeretnék köszönetüket kifejezni azoknak az embereknek, akik jó szándékkal segítő kezet nyújtottak feléjük.

Bővebben...

Nagyheti véradás

A Magyar Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete a Triatlon Nagyhéten, augusztus 8-án csütörtökön 14.00 és 19.00 óra között retró, sátras véradást szervez a Polgármesteri Hivatal parkolójában. Minden véradót sörrel és zsíros kenyérrel látnak vendégül. A rendezvényt helyi vállalkozások is támogatják. Az Adidas bolt minden egyes véradó részére kedvezményre jogosító kupont biztosít, a Castello cukrászda minden véradónak egy kétgombócos fagylalt kuponnal kedveskedik. Csütörtökön 19.00 órakor a véradásra jelentkezettek részére tombolasorsolást rendeznek. A tombolatárgyak, kuponok is helyi vállalkozók adományai.

Bővebben...

Irány Bogács!

Felhívjuk nyugdíjas társaink figyelmét, hogy a Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete egynapos  kirándulást szervez Bo-gácsra és Noszvajra augusztus 27-én. Jelentkezni lehet  az egyesület irodájában személyesen.
Az egyesület elnöksége

Testvéri kapcsolat

Dr. Fülöp György alpolgármester vezetésével önkormányzati delegáció járt testvérvárosunkban, Csíkszeredában. A látogatás fő programjaként a delegáció részt vett a Csíkszeredai Városnapok 2013 rendezvénysorozat több eseményén, így például a 13. Pityókafesztiválon is. A csíkiek augusztus 17-én viszonozzák a látogatást, több partnervárosunk küldöttségével együtt résztvevői lesznek a Tisza-
újvárosi Városnapoknak. Az önkormányzati delegáció mellett városunkba látogat és augusztus 20-án ünnepi műsort ad a csíkszeredai Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes is.
További székelyföldi hír, hogy a hét elején szerencsésen megérkezett a pottyondi táborba az a 20 fős tiszaújvárosi általános iskolás csoport, amely egy hetet tölt Erdélyben.

Tombol a hőség

kr strandA tartós hőség miatt szerdától az ország egészére a legmagasabb fokú, piros figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az OMSZ jelezte, hogy a napi középhőmérséklet sok helyen elérheti a 40 fokot is. Az UV-B sugárzás is eléri a nagyon erős szintet, ezért akár negyedóra alatt is leéghetünk a napon.
Péntek estig tehát tikkasztó hőségre számíthatunk. Enyhülés nyugatról, északnyugatról várható. A hidegfront szombaton érkezhet el hozzánk, de vasárnap újra melegszik néhány fokkal a hőmérséklet.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477