Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Járdafelújítás

kr arpadutMegkezdődött az Árpád út páros oldalán a járda felújítása. Egyelőre a korábbi burkolat bontásán dolgoznak. Nem csupán az Árpád úti járda újul meg, és kap térkő burkolatot, hanem a Széchenyi iskolához vezető járda- és kerékpárút szakasz is.

Testvéri látogatás

Dr. Fülöp György alpolgármester vezetésével négyfős önkormányzati delegáció utazik testvérvárosunkba, Csíkszeredába.
Az augusztus 2-5 közötti látogatás fő programja a Csíkszeredai Városnapok 2013 rendezvénysorozaton való részvétel. A városnapok eseményei között szerepel a 13. Pityókafesztivál is, a delegáció a tervek szerint ezen is részt vesz, vasárnap pedig Gyimesbe látogatnak el a tiszaújvárosiak.
Augusztus 5-én egy népesebb tiszaújvárosi csoport váltja Székelyföldön a delegációt. Ekkor kel útra az a 20 gyermek és kísérőik, akik a pottyondi táborban élvezhetik a csíkszeredaiak vendégszeretetét, viszonozva a csíki gyerekek júliusi bo-gácsi táborozását.

Nagyheti véradás

kr veradasA Magyar Vöröskereszt Tiszaújvárosi Területi Szervezete a Triatlon Nagyhéten, augusztus 7-én és 8-án, szerdán és csütörtökön 14.00 és 19.00 óra között retró, sátras véradást szervez az Polgármesteri Hivatal parkolójában. Minden véradót sörrel és zsíros kenyérrel látnak vendégül. A rendezvényt helyi vállalkozások is támogatják. Az Adidas bolt minden egyes véradó részére kedvezményre jogosító kupont biztosít, a Cas-tello cukrászda minden véradónak egy kétgombócos fagylalt kuponnal kedveskedik. Csütörtökön 19.00 órakor a két nap alatt véradásra jelentkezettek részére tombolasorsolást rendeznek. A tombolatárgyak, kuponok is helyi vállalkozók ado-
mányai.

Bővebben...

Ismét nagy hetünk lesz

kr triatlon fekcoAhogy a gyermeknek mondjuk: „már csak kettőt kell aludni” és megkezdődik a Triatlon Nagyhét, Tiszaújváros nemzetközileg is legismertebb rendezvénye. Immáron 15. alkalommal vált egy másik sebességre a város, hogy lakói és a vendégek egy héten át sportoljanak, szurkoljanak, szórakozzanak. Főzőcsapatok verbuválódnak, hogy megmérettessenek a Bogratlonon. Hetek óta futóktól népes az Ifjúsági Park, az amatőr futók is készülnek a Jabil 1/3 Maratonra. Már összeálltak a csapatok a Heteskenu versenyre, az Extrém sportversenyre.

Bővebben...

Helyi a fődíjas

kr coca colaSikeresen lezárult a Tiszaújvárosi Gyógy- és Strandfürdő 15 éves születésnapja alkalmából rendezett 15 napos Strandfesztivál. Július 27-én és 28-án Coca-Cola Strandpartyval ünnepelték a szülinapot. Egyebek mellett kalandpark, játékkölcsönző, körbár állt a vendégek rendelkezésére. A jókedvet zenei programokkal fokozták a szervezők, este pedig két helyszínen is afterpartyn vehettek részt a szórakozni vágyók.  A 15 nap során egyébként számos program és koncert várta a látogatókat, akik több kedvezményt is igénybe vehettek. Mindemellett sok-sok nyeremény is gazdára talált a fürdővendégek között. A fődíjat, a 2 személyes 10 napos görögországi nyaralást Gulyás András, tiszaújvárosi lakos nyerte meg.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477