Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Múzeumi családi programok Tiszaszederkényben

kr 2 1joAz önkormányzat sikeres pályázata révén a Derkovits Kulturális Központ 11,3 millió forintból négy ,,fordulóból” álló programsorozatot rendezhet a Villa Scederkyn tájházban. Szombaton volt a harmadik rendezvény, mely Lorántffy Zsuzsanna és a hajdúk jegyében telt. Írásunk a 8. oldalon.

Bővebben...

Gyermekcsapat Csíkszeredából

kr csikszeredaAz elmúlt évekhez hasonlóan Tisza-újváros önkormányzatának vendégeként 20 csíkszeredai gyermek és kísérőik egy hetet töltenek Bogácson. A csapat július 8-án hétfőn érkezett a Jurta táborba, kedden az elmaradhatatlan strandolás mellett erdei túra és a szomolyai barlanglakások megtekintése szerepelt a programban.

Bővebben...

Lakástűz a Tisza úton

kr tuz 1Lakástűzhöz riasztották a tiszaújvárosi tűzoltókat július 10-én, szerdán reggel 7 óra 40 perckor. Egy Tisza úti épület I. emeletén keletkezett tűz, a villamos elosztó do-boz gyulladt ki. A lakás füsttel telítődött, a lakók az erkélyre menekültek, majd átmásztak a szomszéd erkélyére. A tűz nem volt nagy kiterjedésű, mire a tűzoltók kiértek, el is aludt. A helyszínre szintén kiérkező mentősök megállapították, hogy személyi sérülés nem történt és az érintettek nem szenvedtek füstmérgezést. az anyagi kár az előzetes becslések szerint mintegy 50 ezer forint.

Bővebben...

Komplex ellenőrzési pont

kr kapuÚj építmény jelent meg a 35-ös úton. A két erőműi bekötőút között épült „kapura” kamerákat és műholdas berendezést szereltek. Ezzel közvetlen környezetünkbe is megérkezett a KKEP, azaz a Komplex Közlekedési Ellenőrző Pont.A magyar közutakon összesen 525 sebességmérőt aktivizál a közeljövőben az Országos Rendőr-főkapitányság,365 fix és 125 mobil eloszlásban. A 12,5 milliárd forintos beruházás célja, hogy Magyaror-szág megfeleljen az Európai Unió közlekedéspolitikai célkitűzéseinek.

Bővebben...

Haltelepítés

A Zabos Géza Horgász Egyesület július 12-én (pénteken) pontyot telepít a következő vizekbe:
Csécsi tó: 600 kg
Hejőkürti tó: 300 kg
Örösi tó: 200 kg
A tavakon horgászni július 13-án (szom-
baton) reggel 5 órától lehet.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477