Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Útlezárás

Június 23-án, vasárnap 8.30 és 17.00 között rendezik meg a triatlon diákolimpia országos döntőjét (a verseny eredetileg Baján lett volna, de az árvízi helyzet miatt ott nem lehetett megrendezni). A verseny ideje alatt az alábbi utak lesznek lezárva:

Bővebben...

Ruhagyűjtési akció

Az MSZP tiszaújvárosi szervezete, Nőtagozata és a Societas a rászorulók megsegítése érdekében játék- és ruhagyűjtési akciót szervez.
Aki tud és akar, segítse a gyűjtés sikerét, szerezzen örömet az adomány felajánlásával.

Bővebben...

Vízi és földi razzia

kr rendor horgaszA rendőrök és a halőrök együtt járőröznek, hogy lefüleljék az orvhorgászokat és az orvhalászokat. Erről írt alá együttműködési megállapodást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság és a Zabos Géza Horgászegyesület. Sokan engedély nélkül ülnek ki pecázni a partra, de a gátakon is nagy olykor a forgalom, pedig ott  nem lehet közlekedni. Nem csak azt büntetik, aki tilosban jár, hanem azokat is, akik szemetet hagynak maguk után. A rendőrség és a horgászegyesület évek óta együtt járőrözik a nyári időszakban, ezt most papíron is rögzítették, a közös munkáról megállapodást írtak alá.

Bővebben...

Vérüket adták

kr veradasA TVK Főnix-Med rendelőben rendezett véradást pénteken a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete. A véradáson nem csak a TVK munkavállalói jelentek meg, hanem nagy számban a helyi katasztrófavédelmi kirendeltség tűzoltói is. Összesen 110-en jelentkeztek donornak, közülük 85-en adtak vért, hatan először.

Hőségriasztás

kr locsolokocsiMásodfokú hőségriasztás van érvényben péntek éjfélig az országos tisztifőorvos döntése értelmében. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a levegő éjszaka sem hűl 20 fok alá. Mindemellett nagyon erős, a figyelmeztetési értéket meghaladó UVB sugárzásra kell számítani. Tanácsos kerülni a tűző napot 11 és 15 óra között, nagyon fontos az elegendő folyadékbevitel, a test hűtése.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477