Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Játék és egészség, verseny a gyermeknapon

kr 2 1Bár az időjárás igyekezett, nem „sikerült” elrontania az idei gyermeknapot. A városi rendezvényt a Sportcentrumba ,,telepítették” a szervezők, a horgászegyesület versenyének idejére pedig Esőisten békén hagyta a gyerekeket. A roma önkormányzat is kitett magáért, Szederkénybe invitálta a lurkókat. Írásaink a 8. oldalon.

Bővebben...

Felhívás

Kedves Pedagógus, Szakoktató, Munkatárs, Diák, aki valamilyen módon kötődsz a tiszaújvárosi középiskolához!
A jubileumi év alkalmából Tiszaújváros önkormányzata és az Eötvös József Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium 2013 decemberéig tartó rendezvénysorozatot tervez. A programok között szerepel az iskolatörténeti kiállítás, a jubileumi évkönyv kiadása, nosztalgiázás és beszélgetés egykori tanárokkal és diákokkal, vetélkedők, koncertek és versenyek.

Bővebben...

Kaffkás programok

A 15 éves  Kaffka Margit Nyugdíjas Klub június 1-7. között rendezi pedagógusnapi ünnepi sorozatát.
A programok között szerepel a XV. Határon Túli Magyar Baráti Találkozó is. Tiszaújvárosba látogatnak Kassa, Ungvár, Nagykároly és Újvidék delegált nyugdíjas pedagógusai. A határon túli nyugdíjas klubok képviselői részt vesznek a tiszaújvárosi pedagógusnapi ünnepségen és a Gyógy- és Strandfürdőbe is ellátogatnak. A programsorozatot Tiszaújváros önkormányzata és a Tiszaújváros Jövőjéért Alapítvány is támogatja.

Medvéskerti történetek

Harmadik előadásához érkezett a hétvégén a Lengyel Ismeretterjesztő Napok sorozat. Az eseményen Poros Andrea történelemtanár, Derenk romfalu - egykor szín lengyel település Aggtelek közelében -  határában létesített medvés kerttel kapcsolatos történeteket mesélt az egybegyűlteknek. A folytatásban június 7-én 17-órától a lengyel irodalom nagyjai mutatkoznak be a városi könyvtárban.

Nem tiszavirág életűek

kr tiszavirag1998-ban kezdte meg működését a Tiszavirág Idősek Klubja. A másfél évtizedes születésnapról ünnepséggel emlékeztek meg. A város nyugdíjas szervezetinek képviselői is gratuláltak a jubileumhoz, pohárköszöntőt pedig Bráz György polgármester mondott. A klub elmúlt éveit diavetítéssel elevenítették fel, és természetesen a születésnaphoz méltó tortát is kaptak az ünnepeltek.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477