Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Nyerjünk ötmilliót!

A Tiszaújvárosi Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Pedagógiai Szakszolgálat iskolái /Arany János, Hunyadi Mátyás, Széchenyi István/ beneveztek a Tesco által szervezett SULIRAJONGÓ programra, amellyel akár 5 000 000 Ft-ot is nyerhetünk.

Bővebben...

Szombati szobatűz az Örösi úton

KR tuzEgy második emeleti panellakás gyulladt ki szombat este az Örösi úton. Az ablakon kiömlő füstöt észlelve a lakók riasztották a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságot. A helyszínre a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik rövid időn belül eloltották a tüzet. Két személyt, egy férfit és egy nőt füstmérgezés gyanújával a mentők a helyszínen elláttak. A felderítés során megállapították, hogy a lakás egyik szobájának berendezési tárgya gyulladt ki. Információink szerint dohányzás miatt az ágynemű fogott tüzet.

Lengyel-magyar barátság

KR lengyelIdén a lengyelországi Tarnów adott otthont a Lengyel - Magyar Barátság napjának. Az ünnepi gálán a két ország államelnöke, Áder János és Bronislaw Komorowski (képünkön) köszöntötte a megjelenteket, valamint a lengyel történelmi és kulturális emlékekből kaphattak ízelítőt a résztvevők. Az eseményen a Tiszaújvárosi Lengyel Nemzetiségi Önkormányzat és a Derenk Szövetség küldöttsége is részt vett.

Nyári időszámítás

KR oraMárcius 31-én, vasárnap éjjel 2:00 órakor 3:00 órára kell állítani az órákat, ezzel elkezdődik a nyári időszámítás.Bár így egy órát veszítünk, ám spórolhatunk is. A becslések szerint  a nyári időszámítással egy város éves villamosenergia-fogyasztását takaríthatja  meg az ország. Vannak, akik ezt vitatják. Mindenesetre tavaly 120 ezer megawattórával kevesebb áram fogyott ezen időszakban, ami 30-40 ezer háztartás évi fogyasztása. Akár így van, akár nem, ne feledkezzünk meg óráink átállításáról.
A vasárnapi óraátállítás érinti az autóbusz-,  és vonatközlekedést is.

Unortodox március

KR hoBőséges csapadékutánpótlásról gondoskodik az időjárás. A március idusán ránk rontó hóvihart újabb hava-
zás követte a hét elején. Ez azonban nem okozott nagyobb gondot városunkban. A Városgazda Kft. munkagépei, munkásai folyamatosan tisztítják az utakat. A meteorológiai tavasznak egyelőre nyoma sincs, divatos szóhasználattal élve unortodox az idei március. A hét közepétől  a hóesést felváltja az eső. A hosszú hétvégére, húsvétra hűvös, szeles időt ígérnek a meteorológusok.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477