Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Telet idéző hóvihar március idusán

KR ho 2Az emberek többsége aligha látott, tapasztalt ilyet! Március idusára viharos erejű szél kíséretében 20-30 centiméternyi hő ,,érkezett” hazánkba. Városunkban egy napig tartott a csoda a Városgazda Kft. és az időjárásváltozás jóvoltából. (Írásunk az 5. oldalon.)

Bővebben...

Felhívás tagdíjbefizetésre

Felhívjuk nyugdíjastársaink figyelmét, hogy akik nem rendezték még éves tagdíjuk befizetését, szíveskedjenek annak március 31-ig eleget tenni az egyesület irodájában keddi és csütörtöki napokon 8-11 óra között a Kazinczy út 3. sz. alatt.


Tisztelettel: Tiszaújvárosi Nyugdíjasok Egyesülete elnöksége

Apad a Sajó, árad a Tisza

KR arviz- A Sajó szlovákiai mellékvízfolyásain kialakult emelkedések hatására a vízszint ma reggel a határszelvényben megközelítette az első fokú készültségi szintet. A folyó 203 centiméteres vízállással tetőzött Sajópüspöki térségében. Utánpótlás hiányában azonban megkezdődött az apadás, készültség nincs a Sajón - nyilatkozta lapunknak Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság sajtószóvivője.

Bővebben...

A Föld órája

KR foldorajaTiszaújváros önkormányzata is csatlakozott a Természetvédelmi Világalap (WWF) által meghirdetett a Föld Órája Főváros versenyhez.A csatlakozás két dolgot jelent. Egyrészt regisztráltunk a www.foldoraja.hu weboldalon, másrészt vállaltuk, hogy március 23-án, szombaton este csökkentjük a „fényszennyezést”. Ez utóbbi a Szent István szobor díszvilágításának lekapcsolását jelenti.

Bővebben...

Újabb szavazás

A jövő héten újra kiküldik minden szülőnek azt a szavazócédulát, melyen nyilatkozhatnak a tervezett katolikus iskola létrejöttéről. A kérdőíveket az Arany, a Hunyadi és a Széchenyi diákjainak osztják szét a pedagógusok. A szülők két lehetőség közül választhatnak: támogatják, vagy sem a katolikus iskola létrejöttét. Amennyiben a többség  (50%+1 szavazat) igennel voksol, akkor szeptembertől valamelyik iskolaépületet átadják a római katolikus egyháznak.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477