Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Hó hátán hó, kinek munka, kinek jó

KR ho 1Nem okozott különösebb gondot Tiszaújvárosban a hétvégén és a hét elején leesett hó. A  Városgazda Kft. munkatársai már pénteken este megkezdték a takarítási munkákat, minden gép és minden készenlétes kint volt az utakon. A hó nem csak munkát, hanem örömet is okozott a városlakóknak. Hamar benépesült a szánkózódomb, a gyerekek nagy örömére a hó megmaradt, sőt kedden este újra elkezdődött a havazás.

Bővebben...

Újvárosi a beiktatáson

KR bazsogaborA politikusok, előkelőségek, világsztárok mellett egy tiszaújvárosi fiatalember is részt vett az amerikai elnök, Barack Obama beiktatási ünnepségsorozatán.Mi több, fel is lépett! Ifj. Bazsó Gáborról, az Eötvös középiskola tanulójáról van szó, aki egy alapítvány ösztöndíjasaként jelenleg egy New York-i magániskolában tanul. És – lévén jó a hangja – énekel is az iskola kórusában. Nos, ez a kórus 2012 tavaszán első helyezést ért el azon a versenyen, melynek fődíja az amerikai elnök beiktatása alkalmából rendezett fesztiválon való részvétel volt. A kórus január 19-én lépett fel. A templomi hangversenyen információink szerint Barack Obama is ott volt.

Irány az Eötvös!

KR felveteli108 általános iskolás diák írt felvételit szombaton az Eötvös József középiskolában. 14-en csütörtökön pótolhatják a vizsgát, ők új feladatlapot kapnak majd. A most megírt tesztlapokat a  diákok január 28-án nézhetik meg az intézményben 8 és 16 óra között. Február 7-ig a pontszám is kiderül. A középiskolai felvételik menetrendjében február 15-e a következő állomás, eddig kell beadni a jelentkezési lapokat. A felvételik ideiglenes jegyzéke március közepén készül el, ezt az iskola bejáratánál nézhetik meg a felvételizők.

Biomassza kazán

A Tisza BioTerm Kft. beruházásában elkészült Tiszaújvárosban egy 500kW névleges hőteljesítményű fluidágyas bio-
massza kazán. A projektátadó ünnepséget január 29-én tartják. A kazán a Sinergy Kft. tulajdonában lévő fűtőműhöz csatlakozva megújuló alapon segíti a város távhőellátását.

A Jabil a következő

A kormány a tiszaújvárosi központú Jabil Circuit Magyarország Kft-vel köti a következő stratégiai megállapodást – derült ki a keddi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározatból. A Jabil Circuit Magyar-ország Kft. három egységet üzemeltet Magyarországon. A tiszaújvárosi összeszerelő üzemben, a szervizelési és integrált logisztikai szolgáltatásokat nyújtó szombathelyi, valamint pécsi telephelyén összesen mintegy 7500 embernek ad munkát.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477