Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Egyszer volt

Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, volt egy pici ország, ahol lehullott a hó. Karácsony előtt ez nagy kincs volt akkoriban, így hát mindenki, aki tehette futott a szabadba, hógolyózni, szánkózni, hóembert építeni, hóangyalt formázni. Minden tökéletes volt. A domboldalon a bokrok közül előbukkant egy fiúcska is, talicskát tolt maga előtt. Fura szerzet, vajon mire kell neki a talicska, azzal nehéz lesz leszánkázni a dombról! Pár lépésre azonban megjelent még egy alak, nagyobbacska mint a fiú, közelebbről az is látszott, hogy egy női alak. Furcsa formája volt, mint aki púpos, de nem a hátán, hanem az oldalán. Még közelebb érve látni lehetett, hogy a púpja valójában egy pici gyerek, jól bebugyolálva, egyéves forma, vagy még annyi se. Ott bandukoltak ők a sok boldog ember közt, nem törődve a friss hóval. A fiúcska elöl a talicskát tolva, az anyja a picivel, nem sokkal lemaradva. Felértek a dombtetőre, ahol már a házak kezdődtek, de hát mire az a talicska, ilyenkor hóesésben? És akkor feltűntek a házak melletti kukák. A fiú is látta, meggyorsította a lépteit, talán szerencséje lesz. Az anyja kis csomagjával lemaradva, de szaporább léptekkel trappolt a hóban, hogy mielőbb ő is odaérjen. Az egyik „szépséges zöld dobozon” nyitva volt a lakat, a család kipirult arccal kutatta a tartalmát. Minden tökéletes volt. Egy-két dolgot látni is lehetett, kenyérdarabot, aztán valami rongyot, és egy zacskót. A hó azonban egyre sűrűbben hullott, már nem lehetett az alakjukat jól kivenni, a szél is fújni kezdett, lassan a homályba vesztek. Egyszer voltak, hol nem voltak…
Kedves Olvasóink!
Ezzel a kis igaz történettel, és Nagy László ide kívánkozó gyönyörű versével kívánunk Önöknek szeretetteljes karácsonyt, és boldog, új esztendőt!
A Tisza Média Kft. szerkesztősége


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477