Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Pizsamás karácsony

A nagyobbik lányom rendszeresen megkérdezi hétvégente: „Ugye nem megyünk sehová? Maradhatok pizsamában egész nap?” Sajnos sok esetben bizony fel kell öltöznie, mert gyakran előfordul, hogy hétvégén is menni kell valahová. Ha pizsamában maradhat, az az igazi ünnep. Ilyen a karácsony is. Már 24-én sem megyünk sehová. Főzünk, karácsonyfát díszítünk, kártyázunk, jó filmeket nézünk. A Jézuska 25-én reggelre hagyja nálunk szépen becsomagolt dobozait. Ennek praktikus okai vannak. Kb. 10 évvel ezelőtt, az akkor 2 éves fiúnk távirányítós autót kapott karácsonyra, ami beszélt is. Angolul. Az extázisba esett gyermek éjszakába nyúlóan játszott a kisautóval, ami olykor felkiáltott: „ Hello! I am Roary. I am a racing car! „ (Helló! Roary vagyok. Egy versenyautó vagyok!) Majd egyszer csak valamilyen csoda folytán sikerült alvásra bírni a gyereket. Hajnali három körül a következőre ébredtünk: „I am a racing car!!” Na, ekkor döntöttünk úgy, hogy megállapodást kötünk a Jézuskával, ami több szempontból is jó nekünk. Mindenki addig örül az ajándékának, amíg akar, és ami még ennél is fontosabb, maradhatunk pizsamában egész nap! 

ema


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477