Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Karácsonyaink

Szerkesztőségi értekezleten arra kértem a munkatársaimat, hogy írják meg legszebb, vagy leghumorosabb karácsonyi emléküket. Hamar kiderült, hogy bizony a legemlékezetesebb karácsony nem mindig a legszebb, és akad, akiknek kifejezetten rossz emlékek társulnak ehhez az ünnephez. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy nekem viszont csupa szép emlékem van. Amióta gyermekem is van, azaz több mint két évtizede, még felemelőbb minden ünnep. Ám volt egy, ami mégis kitűnik a sok közül, amikor nem otthon töltöttem a karácsonyt családi körben, hanem - ahogy egyébként sokan mások is - munkával.

Most is kollégám az az operatőr, akivel 2010. december 24-én dolgoztam. A hajléktalan szállón forgattunk, Miskolcon. Sokan voltak, nagyon sokan, de tisztaság volt. Nem mondom, hogy a felállított karácsonyfa illata mindent belengett, de az étkező felől, ami előtt hosszú sor kígyózott, azért ki lehetett érezni a finom töltött káposzta és a bejgli illatát. Az emberek, férfiak és nők megilletődötten vártak a sorukra, az asztalnál ülők csöndben kanalazták az ennivalót. A hangulat ünnepi volt, egyedi és megismételhetetlen. Utóbb kiderült, nem csak fedél nélküliek ebédeltek ott aznap. Egy közeli lakótelepről is besettenkedtek páran, mert nem volt mit enniük. Nem küldték el őket, jutott nekik is az ünnepi ebédből. Másnap Szabolcsban forgattam, belvizes településeken. Abban az évben a nyári árvíz után télen a belvíz okozott hatalmas károkat. Az emberek az utolsókig küzdöttek, hogy megvédjék a házaikat, értékeiket. Gumicsizmában érkeztünk, és gumicsizmában fogadtak bennünket az ott élők. Mindent körülvett a fagyos víz. Emlékszem, az egyik helyen pallókon lépkedtünk, ahogy tudtunk, míg bejutottunk a házba. Van, hogy mikrofonnal a kézben is elfogynak a szavak. Én sem tudtam akkor kérdezni, csak nyelni. A zárt verandán ugyanis egy ünnepi terítővel letakart asztalon ott volt egy métereske feldíszített karácsonyfa. A háziasszony mosolyogva megállt előtte, mutatta. Szép volt.
Az asztal lába úgy 40 centi magasan a vízben állt.
Radácsi Zsuzsa


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477