Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Karácsonyaink

Szerkesztőségi értekezleten arra kértem a munkatársaimat, hogy írják meg legszebb, vagy leghumorosabb karácsonyi emléküket. Hamar kiderült, hogy bizony a legemlékezetesebb karácsony nem mindig a legszebb, és akad, akiknek kifejezetten rossz emlékek társulnak ehhez az ünnephez.

Bővebben...

Pizsamás karácsony

A nagyobbik lányom rendszeresen megkérdezi hétvégente: „Ugye nem megyünk sehová? Maradhatok pizsamában egész nap?”

Bővebben...

Gyereknek lenni

A mézeskalács tésztája már a hűtőben pihen, alig várja, hogy holnap formát öltsön, s a kis angyalkák, szívecskék, harangok és fenyőfák felvegyék ünnepi ruhájukat, hogy aztán az ajándékok mellé csomagolva örömet okozhassanak. 

Bővebben...

Szerencse, malac, gyümölcsök

Gyakorta jut eszembe ilyentájt 1963. december 24-e. A Budapest Nyugati pályaudvarról Szentesre tartó személyvonat Szolnok közelében, a paládicspusztai feltételes megállónál belerohant egy álló tehervonatba.

Bővebben...

Egyszer volt

Egyszer volt, hol nem volt, még az Óperenciás tengeren is túl, volt egy pici ország, ahol lehullott a hó. Karácsony előtt ez nagy kincs volt akkoriban, így hát mindenki, aki tehette futott a szabadba, hógolyózni, szánkózni, hóembert építeni, hóangyalt formázni. Minden tökéletes volt.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477