Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Háromról kettőre

Téli időszámítás
Október 28-án, vasárnap hajnalban 3 órakor 2 órára, tehát egy órával vissza kell állítani az órákat, s ezzel elkezdődik a téli időszámítás.
Magyarországon 1980 óta alkalmazzák energiatakarékossági célból a nyári-téli időszámítást, melyet egy kormányrendelet szabályoz. Eszerint a nyári időszámítás március utolsó vasárnapján kezdődik és október utolsó vasárnapjáig tart.
A vélemények ma már megoszlanak az óraátállítással kapcsolatban, mivel az elmúlt 30 évben megváltoztak energiafogyasztási szokásaink. A meg-
takarítás legnagyobb része ugyanis abból adódott, hogy a közvilágítást elég volt egy órával később bekapcsolni. Manapság azonban a modern energiahálózatok és a közvilágítás is automatikusan, az aktuális fényviszonyokhoz alkalmazkodva működik.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477