Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Szociális temetés halasztva

kr temetoIsmételten elhalasztották a szociális temetés hatályba lépésének időpontját.


Törvénymódosítás miatt módosult a temetőkről és a temetkezésről szóló önkormányzati rendelet. Az Országgyűlés ugyanis 2021. január 1-jére módosította (halasztotta) az úgynevezett szociális temetés - mint ingyenes temetési forma - bevezetését.
Ezt az elhunyt lakhelye szerinti önkormányzatnál lehet majd igényelni, akkor, ha az eltemetést a halálesetet megelőzően más személy vagy szervezet szerződésben (temetési előszerződésben, eltartási szerződésben) nem vállalta.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477