Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Tonnaszámra gyűjtik az avart

kr lombLombfúvóval egy kupacba „terelik”, lombszívóval összeszedik. Gépi és kézi erővel minden nap nekilátnak a város utcáinak, köztereinek a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai.


A levélutánpótlás folyamatos, hiszen az enyhe ősz miatt lassan hullanak. Megoldást majd az első fagyok hoznak, amikor szinte egyszerre kopaszodnak meg a fák, így egyszerre véglegesen is el lehet tüntetni a lehulló leveleket.
- Az enyhe időjárás miatt szépen, lassan, folyamatosan potyognak a levelek, amikor elmegyünk egy területen, sokszor úgy néz ki, hogy nem tettünk semmit, pedig minden nap dolgozunk. Mire végzünk, ott a következő adag - mondja Tamits Adrienn, a Városgazda Nonprofit Kft. részlegvezetője. - Naponta négy járógép szedi a falevelet, kézi lombfúvókkal is dolgozunk olyan helyen, ahol másképp nem férünk hozzá, például a parkolókban. A gép mellett 10-12 fős kézimunkaerő dolgozik, három gépjárművel szállítjuk el a falevelet, napi 60-65 tonnát. Ezt folyamatosan kell csinálni, mert, ha otthagynánk a földön, akkor komposztavar képződne belőle, ami nem túl szép látvány, no meg a későbbiekben a fű rehabilitációját is akadályozná. Mindemellett végezzük a parkokban a hantos ásást, rózsaágyások, cserjék ásását és kezdődik az őszi fatelepítés, városszerte 200 fát ültetünk, amit a jövő héten kezdünk el.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477