Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Szívünkbe vésve

Az álmos, kávéval ágyba visszabújós reggelek, a megszokott, vidám nappalok, és a békés, meghitt esték. Telnek a napok, hónapok, évek, tán már észre sem vesszük, hogy milyen gyorsan. Reggel még a vékony kabátért nyúlunk, hisz oly’ melegen simogatnak a napsugarak. Aztán a naptár figyelmeztet: már itt a november. 

Elmegyünk a temetőbe, az őszre festett természetben gyertyát gyújtunk szeretteink sírjánál, a sötétben botorkálva pedig olykor kacagunk, s a gyertyák lángját követve bukdácsolunk a keskeny utakon. Álmodozunk arról, hogy milyen is lesz ez a karácsony, narancs-fahéj illat lengi-e majd körül, s tudunk-e igazán szeretni, együtt lenni e pár napon. Még csak most álmodunk, de észre sem vesszük, s már itt is a húsvét, finomságok illata lengi be otthonunkat, lesz, hogy kirándulunk, s rácsodálkozunk arra, milyen kicsik is vagyunk mi, s milyen szép is lehet a nagyvilág körülöttünk. Energiával telve érkezünk haza a nyaralásból, és máris újra azt látjuk, sárgulnak, hullanak a falevelek. Telnek a napok, hónapok, legtöbbször csak a naptár piros betűi figyelmeztetnek, itt az ünnep. Ideje megállni, élni, s élvezni a pillanatot.
És van olyan ünnep is, amit nem jelez a naptár. Szívünkbe vésett dátumok ezek. Talán először még nem is sejtjük, hogy mennyire fontos lesz ez egyszer. Hiszen csak egy hétköznapi dátum - gondoljuk, s mekkorát tévedünk. Észrevétlenül, s mégis megannyi nyomot hagyva bennünk, s általunk a világban. Bizony vannak dátumok, amik megváltoztatják az életünket, amik által mi is változunk, vagy épp változtatunk.
Most is egy ilyet ünnepelünk. Nem pörögve-forogva, hangoskodva, most inkább csak mi, magunk. Lesz még alkalom a nagy parádéra, mi most csendben ünneplünk. Egy-egy régi emlék - s máris mosolygunk. Milyen volt az első találkozás - s újra megdobban a szívünk. Olyan jó, hogy már tudjuk: egymáshoz tartozunk.
Boldog 35. születésnapot, Krónika!
Fodor Petra


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477