Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Mindig magasabbra

kr rcHivatalosan is elkezdődött a rádió távirányítású modellezők nyári szezonja térségünkben. A Borsodi RC Modellező Fórum csapata nyitányként, immár a kilencedik sportbaráti találkozóját szervezte meg Tiszaújváros határában a hétvégén.


A néhány ezer forintostól a több százezer forintos modellekig mindenfélét láthatott a kilátogató közönség. A legnagyobb visszhangot talán egy, az eredetire megszólalásig hasonlító kétfedeles repülőmodell kapta, igaz a kifutópálya egyenetlenségétől féltve ezt csak a földön lehetett megcsodálni.
- Hozzákezdtem építeni egy modellt, egy nagyobbat, és ha már nagy akkor hasonítson valamire - mondta a nem mindennapi repülő tulajdonosa, Kalanovics Zoltán. - Amikor a szárny kész volt, akkor annak a mintájához kerestem egy olyan gépet, ami tetszett is, és végül erre esett a választásom.
Ám a levegőben is volt elég látnivaló, köztük a hangtalanul, kecsesen suhanó vitorlázó modellek.
- Eddig 1195 méter volt a legnagyobb magasság, de akkor már hárman néztük a gépet - mondta a miskolci Ládi József, aki maga is egy ilyen géppel érkezett a találkozóra. - Mintegy 1300 méter magasságig lehetett volna talán látni, a legproblémásabb a landolás volt, mert többször eltűnt a szemünk elől.
Az RC találkozóra évről-évre egyre több érdeklődő érkezik.
- Óriási vonzereje van a modellezésnek - mondta a találkozó szervezője, a Borsodi RC Modellező Fórum vezetője, Krajcz Attila. - Szerencsére egyre több felnőtt és gyerek csatlakozik a csapathoz. A rendezvényünk pedig annyira felfejlődött, hogy a határon túlról is érkeznek modellezők, Romániából és Szlovákiából.
A Borsodi RC Modellező Fórum számára ez volt az évadnyitó rendezvény, több programot is szerveznek még. Az elmúlt évhez hasonlóan lesz FPV Air Race, modellhajó verseny és Bogrács-party is.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477