Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Másnap

Verőfényes hétfő délelőtt. Margit néni a lépcsőházzal szemközti padon széles karimájú turistakalapban fagyit nyalogat. Csokit. Azaz már a tölcsért, az ostyát rágicsálja óvatosan.
Kutyás öreg barátom egy ugyancsak kutyás hölggyel társalog. A közös költség van napirenden. Ebeik is össze-össze dugják orrukat.

Bővebben...

Verskoncert, versstaféta, könyvbemutató

kr kolteszetnapjaA Hamvas Béla Városi Könyvtár a költészet napja alkalmából gazdag programmal jelentkezett április 11-én. A megszokott városi szavalóverseny helyett idén egy több helyszínen zajló, minden korosztálynak szóló, lendületes programmal készültek a könyvtárosok a költészet népszerűsítésére.

Bővebben...

Lakástűz az Árpád úton

kr tuz_egyesreSzirénázó tűzoltóautóktól volt hangos az Árpád út április 5-én késő délelőtt. Egy második emeleti lakás kisszobája gyulladt ki, vélhetően elektromos hiba miatt. A tűzoltók perceken belül két gépjárműfecskendővel, egy magasból mentő eszközzel és egy vízszállítóval vonultak a helyszínre, kimenekítették a lakókat és eloltották a tüzet.

Bővebben...

Narancsvidék a kerület

kr valasztas_egyesreA nyolc és négy évvel ezelőtti siker után ismételten a Fidesz-KDNP jelöltje szerezte meg választókerületünk egyéni parlamenti mandátumát Koncz Ferenc személyében az április 8-án tartott képviselőválasztáson. A második helyen Bíró László végzett a Jobbik színeiben, míg a harmadik helyet Pap Zsolt, az MSZP-Párbeszéd jelöltje szerezte meg. 

Bővebben

Egyházi hírek

Római katolikus
Szerdán, csütörtökön fél 9-kor, pénteken 17 órakor, kedden és szombaton 18 órakor, vasárnap 11 órakor lesz szentmise templomunkban.
Április 13-án, pénteken a fatimai engesztelő mise a templom festési munkái miatt elmarad.
Azoknak a fiataloknak, akik 2018-ban kötnek házasságot templomunkban, a jegyes oktatás 2018. április 15-én, 22-én és 29-én 15-16 óráig lesz a plébánia közösségi termében.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477