Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Templomi közvetítések

A Tisza TV idén is közvetíti a történelmi egyházak egy-egy húsvéti ünnepi szertartását.
A reformátusok nagypénteki istentiszteletét délelőtt 11 órakor rögzítik, a görögkatolikusoknál a szombaton 21 órakor kezdődő húsvéti liturgiát rögzítik a kamerák, míg a római katolikus templomban a vasárnap 11 órakor kezdődő ünnepi miséről készül felvétel.
A szertartásokat vasárnap 18 órától láthatják a nézők a fenti sorrendben, folyamatosan.

Szociális segítségnyújtás a köznevelésben

kr szocialisSzeptember 1-jétől új feladat elé néznek az óvodák és az iskolák, egy új törvényi előírás szerint szociális segítő szolgáltatást kell biztosítaniuk a náluk tanuló gyermekek számára.
Az intézkedés egyaránt érinti az összes köznevelésben résztvevő intézményt, fenntartótól függetlenül.
A témában kedd délelőtt tartottak előadást a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság intézményfejlesztési főosztályának munkatársai a városi könyvtárban. Az előadók világossá tették az induló program céljait, melyek között szerepel például a professzionális, egységes szemléleten alapuló szociális segítségnyújtás megszervezése, vagy a szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek helyzetén való javítás is.
Elmondták, hogy a program bevezetését megelőzően mindenképpen várhatók ágazatok közötti egyeztetések, illetve együttműködési megállapodást kötnek a központ és az intézmények között.

Bővebben...

Építési szabályok

kr lakossagiA felülvizsgálat után elkészült Tiszaújváros településrendezési eszközeinek (településszerkezeti terv, helyi építési szabályzat) véleményezési anyaga. A dokumentumokat Durbák György városi főépítész lakossági fórumon ismertette.
A tervezett változások egy részére a törvénymódosítások miatt van szükség, a szabályozás ugyanakkor „alkalmazkodik” a valós élethez, a jelentkező igényekhez is. A fontosabb változásokat jövő heti számunkban ismertetjük.

Négynapos ünnepre készülve

kr husvetegyesreMár csak egy nap van hátra a húsvéti négynapos ünnepig. Péntektől újra „hosszú hétvégézünk”, lesz idő kirándulni, locsolkodni, együtt lenni. Addig viszont még tartanak az előkészületek, nagy a roham a boltokban, mindenki próbálja beszerezni az ünnepi asztalra valót. Véget ér a negyven napos böjti időszak, hagyomány ilyenkor, hogy sonka, tojás, bárány és kalács kerül az asztalra. A tojás a termékenységet, a családi összetartozást szimbolizálja, a bárány Jézust, mint aki áldozati bárányként halt kereszthalált az emberiség megváltásáért. Régen a hagyományos paraszti családoknál a téli disznóvágáskor készült a sonka, és tipikusan a kora tavaszi időszakban volt füstölés, érlelés alatt. A böjt során ezt nem lehetett elfogyasztani, valószínűleg ezért vált hagyományos húsvéti étellé. A kalács, a kenyér pedig a bőséget és a jólétet jelképezi.
Ahány ház, annyi szokás, ki mit főz és süt, családonként eltérő, mint ahogy az is, hogy ki milyen sonkát szeret. A boltokban nagy a választék, legyen az lapocka, kötözött sonka, darabolt comb, érlelt karaj vagy éppen pulykasonka.
Húsvéti összeállításunk a további oldalon.

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Április 4-én, szerdán 18.45 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is fel lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen április 4-én 18 óráig, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, telefonon pedig a 49/341-844, 341-755-ös számon. 

Tájékoztatjuk nézőinket, hogy telefonos kérdéseiket adásunk első negyedórájában tudják feltenni, telefonálónként 2 percben mondhatják el észrevételeiket, tehetik fel kérdéseiket.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477