Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Füstje volt, de lángja nem

kr tuzA Phőnix Hotel egyik első emeleti szaunája borult füstbe vasárnap, ezért riasztották a helyszínre a tiszaújvárosi tűzoltókat. A riadalmat egy műanyagpohár okozta, amit az egyik fűtőberendezés tetején felejtettek. A hőtől megolvadó pohár lefolyt a padlóra, hatalmas füstöt és pánikot okozva.
Az emelet egy része is füsttel telítődött, az ott tartózkodó 13 embert a hotel halljába terelték. Tűz nem volt, így a helyszínre érkező tűzoltóknak csak a helyiséget kellett átszellőztetniük. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár sem jelentős.

Hulladékiroda

kr hulladekirodaÜgyfélszolgálati irodát nyitott a Tisza út 2/C sz. alatt a Borsod Megyei Hulladékgazdálkodási Kft. Munkanapokon 8-tól 16 óráig várják azokat, akik szerződést akarnak kötni vagy módosítani. Itt lehet átvenni a szelektív hulladékgyűjtő zsákokat, de felvilágosítást adnak a hulladékszállítás rendjéről, a lomtalanításról és a hulladékudvar működéséről is.  Számlázással kapcsolatos ügyintézésre azonban itt nincs lehetőség.

Jutalom a legjobbaknak

kr mecenas_hunyadiA múlt héten megkapták a gyerekek a félévi bizonyítványokat, e héten pedig a legjobbak átvehették megérdemelt tanulmányi ösztöndíjukat is. A Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány az önkormányzat nyújtotta támogatásból ebben a félévben is jutalmazta a középiskolák és az általános iskolák felső tagozatának legjobb tanulóit.
- Összesen 88 fő részesült ösztöndíjban, ami 2,2 millió forintot jelent - tudtuk meg Makrai Mariannától, a Tiszaújvárosi Mecénás Közalapítvány elnökétől. - A tanulók egyenként 25.000 forintban részesülnek. A következő félévben azonban emelkedni fog az összeg, a jól tanuló diákok 30.000 forintot kaphatnak majd.
A Tiszaújvárosi Eötvös József Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium ösztöndíjasait Bráz György polgármester köszöntötte.

Bővebben...

Ülésezik az önkormányzat

Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete 2018. február 8-án, csütörtökön 10.00 órakor ülést tart a Városháza III. emeleti tanácskozó termében.
Napirendi javaslat.
1. Javaslat Tiszaújváros Város Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek megállapítására
2. Javaslat az önkormányzat 2018. évi költségvetésére
3. Javaslat a Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola, valamint a Tiszaújvárosi Széchenyi István Általános Iskola épületeinek energetikai korszerűsítésével kapcsolatos döntések meghozatalára.

Nyilvánosak a vagyonnyilatkozatok

A törvényi előírásoknak megfelelően nyilvánosak és Tiszaújváros honlapján már megtekinthetők a képviselő-testület tagjainak vagyonnyilatkozatai. Elérhetőségük: tiszaujvaros.hu/Önkormány-
zat/Önkormányzati tájékoztató rendszer/Képviselők


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477