Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Hó helyett hóvirág

kr hoviragA tavaszt ígérik apró kis virágai, pedig igazán még tél sem volt. Városunkban egyre több helyen találkozhatunk hóvirágokkal, melyek ugyan üde látványt nyújtanak a simogató napfényben, de ne higgyük, hogy máris itt a tavasz, a meteorológusok szerint februárban megérkezik az igazi hideg tél. Addig is gyönyörködhetünk a kikeleti hóvirágok szépségében, már ha nem érezzük magunkat becsapva. A hóvirágot egyébként 2017-ben az év vadvirágának választották Magyarországon, e kis fehér csoda legyőzte a mocsári gólyahírt és a turbánliliomot a végső szavazáson.
És még egy érdekesség erről a védett virágról. Háromezer éve Homérosz eposzában, az Odüsszeiában Hermész varázsfüvet adott Odüsszeusznak, és ez hatástalanította a mérget, melyet Kirké istennő a hős borába kevert. A növény, ami immunissá tette Odüsszeuszt a méreg okozta amnéziával szemben, nem volt más, mint a hóvirág.

Megalakult a választási bizottság

kr valasztasibizottsagA köztársasági elnök 2018. április 8-ára tűzte ki az országgyűlési képviselők általános választását.
A választáson a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei 6. sz. választókerület székhelyén, azaz Tiszaújvárosban országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság működik, melynek tagjait és póttagjait január 25-én választotta meg a képviselő-testület.
Tagok: Barva Györgyné, dr. Heiszman Géza és Jakab István György. Póttagok: Drotárné Tamás Hermina és Taucz Ernő.
A grémium január 29-én tartotta alakuló ülését, melyen az eskütételt követően dr. Heiszman Gézát a bizottság elnökévé, Barva Györgynét elnökhelyettesévé választotta.
A választási bizottság a későbbiekben kiegészül a jelöltet állító pártok delegáltjaival.

Testületi ülés

Tiszaújváros önkormányzatának képviselő-testülete 2018. február 8-án, csütörtökön 10.00 órától ülést tart a Városháza III. emeleti tanácskozó termében.
Napirendi javaslat:
1. Javaslat Tiszaújváros Város Önkormányzata adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségeinek megállapítására
2. Javaslat az Önkormányzat 2018. évi költségvetésére

Szennyezett szesz Polgáron

kr polgar_1Akár 75 hektoliter alkoholos ital is piacra kerülhetett volna abból a pancsolt alapanyagból, amit Polgáron találtak a NAV pénzügyi nyomozói. A tömény szeszt ketten, éppen egy garázsban fejtették tartályokba a rajtaütéskor.
Minden bizonnyal az észak-magyarországi régió egyik legnagyobb illegális szeszforgalmazóját iktatták ki a NAV pénzügyi nyomozói. A 12 helyszínt érintő nyomozás és a házkutatások eredményeként kiderült, hogy az elkövetők házilag pancsolt szesszel kereskednek több megyében is. A nyomozással egy időben a NAV pénzügyőrei jövedéki ellenőrzéseket is végeztek.
A helyszínen a NAV Szakértői Intézetének mobillaborja kimutatta, hogy a szesz szennyezett, emberi fogyasztásra alkalmatlan. A 95 százalékos szeszen kívül színező és ízesítő anyagokat, illetve szűrő- és szivattyú-berendezéseket is találtak.

Bővebben...

Évfordulós ünnepségek, jubileumok

kr szederkeny_egyesreIdén 52 éves a város. Vele együtt „öregszenek” az alapítók, az intézmények, a sport- és kulturális egyesületek. Ahogy telnek az évek, sorra jubilálnak az ünnepeltek. Idén tölti be huszadik esztendejét a Tiszaújvárosi Nyugdíjas Egyesület, a Tiszaújvárosi Sportcentrum. A rangidős a 750 éves múltra visszatekintő Tiszaszederkény. Cikkünk a 6. oldalon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477