Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Nyit a hulladékudvar

Felhívjuk a település lakosságának figyelmét, hogy a tiszaújvárosi hulladékudvar 2018. január 29-étől ismét megkezdi működését.

A hulladékudvarba szállításkor a lakossági ingatlanhasználó köteles lakcímkártyáját és személyi igazolványát, valamint az utolsó közszolgáltatási díj megfizetését igazoló bizonylat másolatát a hulladékátvevőnek bemutatni.
Kérjük, hogy a fenti igazolványokat magukkal vinni szíveskedjenek, az igazolványok hiányában - a hatályos jogszabályok előírásai értelmében - az átvételt a közszolgáltató megtagadja.
Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal

Városi voksok

kr voksokAhogy korábban nem értékeltem túl, most nem becsülöm le a tiszaújvárosi sportemberek eredményét, helyezését a megyei napilap év sportolója közönségszavazásán.

A TOP5-ben lenni sem akármi. Még akkor sem, ha ez csak játék. Mert tudjuk jól, hogy az. Nem a nemzetközi porondon, vagy a hazai arénákban nyújtott teljesítmény számít, hanem a személyes szimpátia, a versenyzők, edzők mögött felsorakozó - és szavazó - szurkolók számossága.
Amennyiben elfogadjuk ezt a tézist, be kell ismernünk töredelmesen, hogy mi, tiszaújvárosiak alulteljesítettünk. Két kategória győztese is jóval több pontot (szavazatot) szerzett, mint a három tiszaújvárosi jelölt együtt. Azaz a szokásosnál szerényebb eredmény a mi számlánkra írandó. 

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Január 31-én, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is fel lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Kell a kulturális élmény

kr ebk_1Igen gazdag volt a tiszaújvárosi kínálat a magyar kultúra napja alkalmából. Cikkeink a további oldalon.

Hónapokra lezárják a kesznyéteni hidat

kr hid_1Meddig lesz lezárva? Mikor kezdik a felújítást? Nincs olyan hét, hogy nem jut el ilyen kérdés szerkesztőségünkhöz a kesznyéteni hídról. Pontos információk még nincsenek a felújítás menetéről, üteméről, annyi bizonyos csak, hogy idén október végéig le kell zajlania a felújításnak.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. és Kesznyéten Község Önkormányzata által alkotott konzorcium 279 millió 400 ezer forintot nyert a kesznyéteni Sajó-híd felújítására. Az 1962-ben épült híd állapota mára kritikussá vált, halaszthatatlan a felújítása.
- A tervezési munkálatokat elvégezték, a közbeszerzési eljárás még zajlik - mondta lapunk kérdésére Kecső Imre, Kesznyéten polgármestere. - Ennek az eredménye még nincs meg, szerződéskötés még nem történt. Azt sem tudjuk pontosan, hogy a munkálatok mikor kezdődnek, a befejezési dátum azonban már ismert, ez év október végéig be kellene fejeződnie a híd felújításának, addig a hidat a forgalomnak ismételten át kell adni. Optimista számítások szerint leghamarabb március végén kezdődhetnek el a munkálatok, ekkortól a híd teljes lezárásával kell számolni, ezzel kapcsolatban azonban még nincsenek pontos információink. A pályaszerkezet, a korlát és az ahhoz kapcsolódó elemek újulnak meg.

Bővebben...


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477