Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Ellenőrzések az év elején

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2018. január 22. és 26. között fokozottan ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket, valamint a vendéglátóhelyeket a megye egész területén, különösen Miskolcon, Ózdon, Kazincbarcikán, Sátoraljaújhelyen, Sárospatakon és Tiszaújvárosban. Az ellenőrök elsősorban a nyugta-, és számlaadást, illetve a foglalkoztatottak bejelentését vizsgálják.

Légúti megbetegedések és következményei

kr meghulesA téli, hideg idő beköszöntével megjelennek a meghűléses betegségek is. Olykor csak köhögés és orrfolyás kíséri ezeket, de van, amikor több napra is ágyba dönti a betegeket. Nem csak a megelőzés fontos, hanem az is, hogy ha már betegek vagyunk, mit tehetünk a tökéletes gyógyulásért.
A nyolcéves Farkas Mátét apukája hozta el a rendelőbe. A kisfiú megfázott, láthatóan bágyadt, beteg.
- Meg vagyok fázva - mondja Máté -, köhögök, folyik az orrom, és a hasam is fáj. Kaptam most gyógyszert rá.
Nem csak ő, mások is vizsgálatra vártak kedden délelőtt.
- Reggel fejfájással ébredt a kisfiunk - mondja Háncsin Diána -, megmértem a lázát és mivel hőemelkedése van, úgy döntöttünk, eljövünk az orvoshoz. A kisfiam nem beteges, a téli időszakban sem gyakran fázik meg - teszi hozzá.
A téli időszak magával hozta a meghűléses betegségeket, nem árt az odafigyelés és az óvatosság.

Bővebben...

Fél tél

kr tel_2Féltél, fél tél? Berezeltél?

Vacillálsz, hezitálsz hétről-hétre. Hol selymes tavaszi széllel simogatod arcomat, borzolod alighajamat, hol jeges hórepeszekkel csapsz pofán.
Kotorjon a Városgazda, vagy a parkot gondozza?
A tavat sem fejezted be…
Szedd össze magad, döntsd el végre, milyen évszak akarsz lenni!
Tudjam, bakancsban járjam utamat, vagy elég a félcipő is? Szőrmés, csuklyás kabátomat öltsem magamra reggelente, vagy dzsekiben vágjak neki a napnak. Kötött sapkát húzzak fejemre, vagy baseball sapi ellenzője alól tekintsek előre?
Segítek.
Hallgass rám, légy tavasz!
Simogass!
-efel-

Együtt álmodnak és dolgoznak

kr triatlonegyesreMindenki a „fedélzeten” a Tiszaújvárosi Triatlon Klub jubileumi ünnepségén. Cikkünk a további oldalon.

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön és pénteken 8.30 órakor, kedden és szombaton 18.00 órakor, vasárnap délelőtt 11.00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.

Görögkatolikus
Pénteken és szombaton 8.00 Szent Liturgia, 17.30 vecsernye. Vasárnap 10.00 utrenye, 11.00 Szent Liturgia, 17.30 vecsernye. Hétfőn és kedden 17.30 vecsernye.

Református
Tiszaújváros
2018. január 18., csütörtök 17.00 - bibliaóra.
2018. január 20., szombat 17.00 - ifjúsági bibliaóra.
2018. január 21., vasárnap 11.00 - istentisztelet, ezzel párhuzamosan az imateremben foglalkozás a gyermekek részére, 15.00 - konfirmációi előkészítő.
Tiszaszederkény
2018. január 21. vasárnap 10.00 - istentisztelet.

Ökumenikus imahét
Január 21-én kezdődik az ökumenikus imahét, melynek folyamán a keresztények egységéért imádkozunk. Tiszaújvárosban január 24-én, szerdán a görögkatolikus, január 25-én, csütörtökön a református, és január 26-án (pénteken) a római katolikus templomban lesz ökumenikus istentisztelet. A szertartások 17.30-kor kezdődnek.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477