Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Ittas vezetés és etika

kr kebelRendhagyó módon kezdődött a képviselő-testület legutóbbi ülése. Dr. Kébel Zsolt kért szót egy személyét érintő kérdésben.
- Rövid tájékoztatást szeretnék adni a személyemmel történt rendkívüli és váratlan eseménnyel kapcsolatban - mondta a Városért Egyesület elnöke, önkormányzati képviselője. - Az ügy december 9-én volt, részt vettem egy Mikulás-napi teniszkupán, a tagtársaimmal együtt, ahol nem mellesleg második helyezést értünk el. Ezen a teniszkupán polgármester úr is részt vett, itt egy tagtársunk 75. születésnapját ünnepeltük, és némi-nemű alkoholt fogyasztottam. A versenynek a vége felé kaptam egy hívást egy nagyon jó régi barátomtól, egy betegemtől, aki daganatos beteg és nagy fájdalmai vannak, hogy szúrjam már meg, mert nagyon nagy fájdalmai vannak. Autóba ültem és kikanyarodás közben a Sportcentrumból egy koccanásos balesetet szenvedtem. Az én autómban egy darabnyi anyagi kár nem keletkezett, a másik autóban is kb. 5 ezer forintos kár keletkezett. Ittas vezetés miatt a jogosítványomat bevonták. Hibámat elismerem. Hibáztam, sajnálom, de a gyógyítani akarás elsőbbséget élvezett a KRESZ szabályaival szemben. Arról szeretném tájékoztatni a lakosságot, ugyanúgy fogok gyógyítani, de kicsit többet fognak látni gyalog és biciklivel.

De nem hiszem, hogy ez hátráltatni fog a munkámban. Ezt szerettem volna elmondani, hogy tőlem tudjátok. A másik, amiért ezt elmondom, és amin nagyon meglepődtem, hogy ez szombaton volt és kedden 10 órakor felhívott a Krónika főszerkesztője, hogy nem akarok-e erről nyilatkozni. Úgy gondolom, hogy a Krónika nem bulvárlap, és nem hiszem, hogy az én magánéletem a legfontosabb ebben a városban, de úgy éreztem, hogy el kell, hogy ezt mondjam, és ez nagyon rosszul esett. Ez ugye szombaton fél 6-kor volt, volt egy vasárnap, egy hétfő, és kedden már azzal kerestek, hogy nyilatkozzak erről a Krónikának. Úgy gondolom, hogy ez nem etikus.
- Itt van a Krónika főszerkesztője, - vette át a szót Bráz György polgármester - szeretnél ehhez valamit hozzátenni?
- Valóban megkérdeztem Kébel doktor urat arról, hogy elmondja-e, nyilatkozik-e az újságunk számára ezzel kapcsolatban - reagált Radácsi Zsuzsa főszerkesztő. - Úgy tartottam tisztességesnek, hogy őt kérdezzem meg, és ne a városban járókelők szóbeszédjeire adjunk, őt gondoltam elsőként megkérdezni. Mivel úgy döntött, hogy nem nyilatkozik, ezért nem tettünk közzé semmit az újságban.
- Hát, az a helyzet kedves „ifjak”, kedves képviselő hölgyek és urak, aki közszereplő, az, ha valami rendkívüli dolog történik vele, ami nem annyira általános, akkor azonnal szóbeszéd tárgya lesz. Mindannyiunk, te is, én is, bárki. Nem kell csodálkozni, hogy az emberek foglalkoznak velünk. Ez úgy szokott lenni, hogy az emberek maguknak több mindent elnéznek, de másoktól sokkal etikusabb magatartást várnak el. Ilyen a világ. Köszönjük a tájékoztatást, a választ - zárta le a témát a polgármester.
f.l.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477