Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Nem sztrájkolnak

kr varoshazaMint ismeretes, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete január 12-ére és január 15-ére sztrájkot hirdetett, mivel a polgármesteri hivatalokban dolgozó köztisztviselők tíz éve nem részesültek béremelésben. (Az önkormányzatok - így Tiszaújváros önkormányzata is - saját forrásai terhére tudtak ezen változtatni.)
A Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatalban nem lesz munkabeszüntetés, az ügyfeleket a szokásos pénteki és hétfői ügyfélfogadási rend szerint fogadják.

Fogadom

Pillanatokon belül itt az éjfél, a pezsgőspoharak már a kezekben, indul a visszaszámlálás. Koncentráltan akar az ember ilyenkor mindent. Múltat értékelni, jövőt tervezni, álmodni, ébredni. De az a fránya idő nem áll meg, a gondolatok keszekuszaságában pedig ember legyen a talpán, aki bármit is ki tud hámozni a sűrű homályból. 

Fogadom - mormolom magamnak, s csupa fontos és felnőtt dolog jut hirtelen az eszembe. Fogadom, hogy nem veszek meg csak azért valamit, mert tetszik a színe. Vagy csillog. Vagy bolyhos. Bár ezek alapvetően a hangulatomat javítják, szóval lehet, hogy mégis.
Fogadom, hogy lemosom az autót, ha már tavaly nem sikerült. Mondjuk pont olyan a színe, hogy nem látszik rajta a kosz, és egyébként is szokott esni az eső.
Fogadom, hogy rendet tartok az asztalomon, s ha már itt tartunk, az életemben is. Mindazonáltal ez elég szubjektív, szóval ki kéne bontani részletesen. Na, haladjunk inkább. Fogadom, hogy nem csak akkor iszom vizet, ha megszomjazom, hanem egész nap kiegyensúlyozottan, hisz a szomjúság már a kiszáradás egyik jele. Mondjuk nem ártana kideríteni azt sem, hogy mennyit kellene innom, legyen ez is egy későbbi projekt.

Bővebben...

Abigél az év első babája

kr baba_1Szülei Abigél névre keresztelték az év első tiszaújvárosi babáját. Kovács Abigél 2018. január 5-én, 8 óra 57 perckor született a miskolci Semmelweis kórházban.
A kislány császármetszéssel jött a világra, 3100 grammal és 53 centiméterrel. A baba már a második gyermeke a Kovács családnak. Édesapja Kovács Gábor, édesanyja Mézes Gabriella, nővére pedig a két és fél éves Kovács Eszter. Az újszülött múlt pénteken jött világra, e hét hétfőn pedig már haza is jöhetett anyukájával a kórházból. Az első napokban még 24 órában együtt van a család, hiszen Gábor az apukáknak járó „apa szabadságát” tölti. A most már kétgyermekes Kovács családnak teljes a boldogsága, kislányuk, Abigél egészséges, jól fejlett, nyugodt baba, mindennapjai egyelőre alvással és szopizással telnek.
- A kislányunk nevét a férjem választotta, az Abigél jelentése „apa öröme”- mondja mosolyogva a baba anyukája.

Bővebben...

Új rendőr- és tűzoltóautók

kr rendorautoegyesreÚj járőrgépjárműveket kapott a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság az elmúlt év végén. Nem csak a rendőrség járműflottája újult meg, hanem a tűzoltóságé is. A rendőrkapitányságra érkezett hat autó között van egy terepjáró Suzuki Vitara, és két speciális Volkswagen Caddy típusú autó, ami alkalmas kutyaszállításra is. A napi munkavégzést segítő járművek közül négy Tiszaújvárosba, kettő a mezőcsáti őrsre került. A Tiszaújvárosi Hivatásos Tűzoltóparancsokság három gépjárműfecskendőt és egy magasból mentő gépjárművet kapott, Rába R16-os fecskendőket és egy Iveco Magirus típusú magasból mentő járművet. A Rábák egyike Mezőcsáton áll szolgálatba. Cikkünk a 2. oldalon. Fotó: Varga Tamás

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön és pénteken 8:30 órakor, kedden és szombaton 18:00 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
Görögkatolikus
Pénteken 8:00 Szent Liturgia. Szombaton 8:00 Szent Liturgia, 17:30 vecsernye. Vasárnap 9:30 utrenye, 11:00 Szent Liturgia.
Református
Tiszaújváros
Január 11-én, csütörtökön 17.00 órakor kezdődik a bibliaóra.
Január 13-án, szombaton 17.00 órakor ifjúsági óra lesz az imateremben.
Január 14-én, vasárnap 11.00 órakor kezdődik az istentisztelet, ezzel párhuzamosan a gyermekek számára az imateremben foglalkozás van. 15.00 órakor folytatódik a konfirmációi előkészítő.
Tiszaszederkény
Január 14-én, vasárnap 10.00 órakor kezdődik az istentisztelet.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477