Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Tiszaújváros az élen

Ahogy az elmúlt években, úgy a 2016. évi adózási adatok alapján is igen előkelő helyen állnak a tiszaújvárosi cégek az Észak-Magyarország napilap megyei TOP 100-as listáján.
A hozzáadott érték alapján a MOL Petrolkémia Zrt. (MPK) az éllovas, csaknem 130 milliárd forinttal, a Jabil Circuit Magyarország Kft. a harmadik, kis híján 40 milliárddal. A nettó árbevétel tekintetében a Borsodchem „elorozta” az első helyet (437,4 milliárd), 2. az MPK (348,8 milliárd), 3. a Jabil (335,6 milliárd), utóbbi viszont a foglalkoztatottak számában (3877 fő) vezeti a listát.
A járások összevetésében a saját tőke, az export és az átlagbér tekintetében ugyancsak listavezető térségünk.

Alpári üzenet

Felforrt az agyvize Alpár Györgynek, Drávaszerdahely polgármesterének.

A 200 lelkes település első embere arra a hírre fakadt ki, hogy a nemzeti konzultáció után Szijjártó Péter külügyér hangján, telefonon is arra buzdítják majd a népet, hogy vegyen részt az állítólagos Soros-tervről szóló konzultációban.
„Kedves Péter! A drávaszerdahelyiek boldogabbak lennének, ha akkor telefonáltál volna, amikor az állam elvett 11 milliót az itteniektől. Azt szívesen megkonzultáltuk volna veled. Most kérlek, ne pazarold az adófizetők pénzét arra, hogy felhívsz minket. Üdv.: A drávaszerdahelyiek.” - írta Alpár György.
A település ugyanis tehetősnek találtatott 35 millió forintos iparűzési adóbevétele miatt, s szolidaritási hozzájárulás címén az állam idén 11,4 milliót vesz ki a Dráva-mentiek zsebéből.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. November 29-én, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Gömbjuhar-sor a Béke úton

kr zoldulo_1Újabb hat helyszínen folytatódik a Zöldülő Tiszaújváros program. Az elöregedett, korhadt, balesetveszélyes fákat kitermelik, helyükre új csemeték kerülnek.
A napokban a Béke útról vágták ki a zöldjuharokat és már el is ültettek 20 darab gömbjuhart, hat méteres tőtávolsággal. De nem csak itt zajlanak a munkálatok, a város több pontján is.
- A balesetveszélyesnek tekinthető fákat vágják ki - mondta Török László városüzemeltetési munkatárs -, a helyükre kerülő csemeték is megérkeztek már. Amint befejeződnek a kitermelések, a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. munkatársai azonnal el is ültetik a fákat, ha az időjárás engedi. Ha nem, akkor a jövő év kora tavaszi időszakában ültetik majd el a fákat. Itt, a Béke úton a zöldjuharokat vágtak ki, ami egy invazív, vagyis idegenhonos faj, mely kiszorítja az őshonos fajokat, számos kárt okozva ezzel. Helyükre őshonos gömbjuharok kerültek. Idén 89 fa kivágására kértünk és kaptunk engedélyt, és 250 növényt ültetünk el. 80 fát, 160 cserjét és 10 örökzöldet - mondta Török László.

Bővebben...

Már áll a város karácsonyfája

kr karifaHétfőn délelőtt vágták ki és már fel is állították a városháztéri karácsonyfát. A 12 méter magas fenyőfát a tiszaszederkényi Hudi Józsefné ajánlotta fel a város számára. Az ünnepi fények advent első vasárnapján, december 3-án gyulladnak fel, a Mikulástól karácsonyig rendezvénysorozat nyitónapján. A Városgazda Kft. munkatársai több helyszínre is szállítanak majd fenyőfákat a következő napokban, így a templomokhoz és több intézményhez is.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477