Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Olefin-leállás

November 9-én elkezdődtek a MOL Petrolkémia Zrt. Olefin-1 üzemének karbantartási munkálatai. Az üzem újraindulása november végén várható. A technológiai egység ütemezett újraindulása fáklyázással jár együtt, esetenként intenzív fényhatással és erős hanghatással kísérve. Környékünk lakóitól a nyugalmuk esetleges megzavarása miatt ezúton is elnézést kérünk.
Megértésüket köszönjük!
MOL Petrolkémia Zrt.

Szalagavató

kr szalagavatoAz Eötvös középiskola öt osztályának 138 végzős diákjára tűzték fel a szalagot múlt pénteken.

Energiatakarékos otthonok épülnek

kr lakopark12015 tavaszán kezdődött a Szederkényi úton a Keleti-Városkapu Lakópark első ütemének építése. Az első épület 25 lakásából 12-be már beköltöztek a lakók. A többi szerkezetkész állapotban van. Mellette újabb, az előzőnél több lakásos társasház épül.
- Harmincegy lakás van a most épülő társasházban - tudtuk meg Görzsöny Gábortól, a FLOTT-ÉPÍTŐ Kft. ügyvezetőjétől.- Ezen lakások mindegyikének van már tulajdonosa. A vásárlóközönség teljesen vegyesnek mondható. Nagyrészt magánszemélyek vásároltak az ingatlanokból, sokan közülük a Családi Otthonteremtési Kedvezményt (CSOK) használják ki. Természetesen akadnak olyanok is, akik befektetés céljából vesznek ingatlant. A lakások azért vonzóak a vásárlók körében, mert meglehetősen alacsony energiaigényűek. Megkockáztatom, hogy a kertvárosi társasházak közül a városban a legalacsonyabb rezsiköltségű lakások az itteniek. A hőszigetelés a 2018-as előírásoknak felel meg, illetve emellett - a Kertvárosban lévő házakkal ellentétben - távhő szolgáltatja a meleg vizet és a fűtést, ezzel is elősegítve az önkormányzati tulajdonú cég fejlődését. A jelenlegi beruházás ez év végére elkészül.

Bővebben...

Fakivágás, faültetés

kr fakivagasLapunk szeptember 14-ei számában a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal részletes tájékoztatást adott a „Zöldülő Tiszaújváros” program 2017-re tervezett feladatairól. A lakossági tájékoztató kitért az őszi időszakban a város több helyszínén beütemezett fakivágásokra, fapótlásokra és az új fatelepítésekre is.
A balesetveszélyes, túlkoros faállomány kitermelésének engedélyezési eljárása befejeződött és november 13-ától megkezdődtek városszerte a fakivágások.
A „Zöldülő Tiszaújváros” program szakértői anyagának megállapításait és az egyes fatörzsek műszeres vizsgálatának kedvezőtlen adatait a kivágott fák törzsein és a koronaágak metszéslapjain látható belső elváltozások (korhadás, álgesztesedés) igazolták. (Lásd a fotót a Béke úti kivágott fákról.)
A fakivágásokkal egyidejűleg a minősített faiskoláktól beszerzett, többször iskolázott, fasor méretű növényanyag elültetése is folyamatban van, mely az időjárási viszonyoktól függően várhatóan még az idén, de legkésőbb tavasszal befejeződik.

Ember, gép, anyag van elég

kr gepszemle1November 10-étől téli készenlétet tart a Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. Ezen a napon volt a hagyományos gépszemle is, melyen mindent rendben találtak. Írásunk a további oldalon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477