Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Szellemi táplálékra is szükség van

kr art_1Az elmúlt ötven év alatt számtalan kiállításnak adott otthont a Derkovits Kulturális Központ. A tárlatok alkalmával egy-egy alkotás mindig bekerült az intézmény gyűjteményébe, mára közel 160 mű van a kulturális központ tulajdonában. Ennek az összeállításnak egy szeletébe pillanthatnak bele az érdeklődők a Városi Kiállítóteremben.
A tárlatot zenével és dalokkal nyitották meg az Eötvös Diákszínpad és a Club ΄96 Fiatalok Egyesületének tagjai. A kiállítás vendégeit Mátyás Zoltán, a Derkovits Kulturális Központ igazgatója köszöntötte. Majd Kovács Anikó nyitotta meg a kiállítást, aki amellett, hogy maga is fest és az ő képei is megnézhetők a kiállításon, sok éven át dolgozott a Derkovitsban.

kr art_2Megnyitó beszédében a kultúra fontosságát hangsúlyozta.
- Egy intézmény életében ötven év már jelentős időnek számít - mondta. - Főleg egy kulturális intézmény életében. Ez a kiállítás megidézi azt az elmúlt ötven évet, amely összeköti azokat az embereket, akik valamilyen szálon kötődnek városunkhoz. Kutatások bizonyítják, hogy az egészséges embernek, nem csak testi, hanem szellemi táplálékra is szüksége van. Szerencsére ennek a városnak mindig fontos volt, hogy a kultúrának is megfelelő szerep jusson. Ez a kiállítás azért különleges, mert az alkotókat mindannyian ismerjük vagy ismertük. Talán ezért még közelebb állnak hozzánk a kiállított művek.
A tárlatra az alkotók mellett hozzátartozók, barátok is eljöttek. Ördögh Istvánné 1995-ben, egy emlékkiállítás alkalmával ajánlotta fel férje egyik festményét.
kr art_3- A férjem tájképeket szeretett festeni, ezért ezt a képet ajánlottam fel, mert ez a stílus, téma, színvilág volt rá leginkább jellemző - mondta a néhai súlyemelő felesége.
- Amikor kiállításom volt a Derkovitsban, utána megkerestek, hogy szeretnének egy képet tőlem a gyűjtemény számára, és ők ezt választották - mondta Papp Edit. - A képek nálam mindig érzelmeket fejeznek ki, azonban ezekről az érzésekről nem szeretek beszélni, mert úgy gondolom, hogy mindenkiből mást kell, hogy kiváltson egy-egy műalkotás.
Az Art Derkó című kiállítás december 8-áig látogatható a Városi Kiállítóteremben.
ema


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477