Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Véradás a könyvtárban

November 9-én és 10-én (csütörtökön és pénteken) véradást szervez a Vöröskereszt a Hamvas Béla Városi Könyvtárban. Mindkét napon 8 és16 óra között várják a donorokat, akiket arra kérnek, hogy személyi igazolványukat, valamint lakcím- és TAJ-kártyájukat mindenképpen vigyék magukkal a véradásra.

Ünnepi fények

kr diszkivilagitasjoA Városgazda Kft. már október végén megkezdte a karácsonyi díszkivilágítás szerelését.
Az idén mintegy 20 új elemmel gazdagodik a látvány. Ezeket a Széchenyi, Szederkényi, Munkácsy, Tisza és Rózsa úton láthatjuk majd. A korábbi díszek sem úgy fénylenek, mint például tavaly, ugyanis több helyszínen is változtatnak a díszek kiosztásán, elrendezésén. A díszvilágítást hivatalosan advent első vasárnapján, december 3-án kapcsolják fel.

Rakusz Éva megyei Prima-díjas

kr rakuszevaA tiszaújvárosi Rakusz Éva kajakedző nyerte el a magyar sport kategóriában idén a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Prima Díjat.
A megyei Prima díjak rendszere 2005-ben jött létre és azóta minden évben, minden megyében 3-3 kiválóság kapja meg az elismerést. A díjazottak jutalma nettó 1 millió forint, ezen kívül megyénkben Szanyi Borbála bronzból készült Mancs-szobra, valamint ifj. Vajda Attila gyémántokkal és drágakövekkel kirakott arany kitűzője.
A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége által adományozott elismerést szombat este adták át a Miskolci Nemzeti Színházban.
A Magyar Sport kategóriában Rakusz Éva kajakedző, egykori világbajnok, olimpiai érmes kajakos nyert, aki jelenleg is kiválóan szerepel a korosztályos versenyeken. A magyar oktatás és köznevelés kategória díjazottja Chavvakula Lourduraju tartományfőnök-helyettes, a Verbita Rend JPIC Iroda vezetője, a magyar irodalom kategóriában a Műút irodalmi, művészeti és kritikai folyóirat kapta a díjat.

Bővebben...

Szégyengesztus

Kellemes meglepetés ért szombaton a Sportcentrum labdarúgó stadionjának jegypénztáránál. Egyik szerencseszámomat, a 8-ast kaptam az ajándéktombolán.

Ám ez semmi. Hiába nyitottam ki pénztárcámat, s vettem elő a kurucvezéres bankót, a jegyért sem kellett fizetni. A játékosok magukra vállalták a belépők árát! Szégyellték ugyanis eddigi hazai szereplésüket és így kárpótoltak bennünket, szurkolókat.
No meg a pályán. Ezúttal nem csak szívüket, hanem lábukat, fejüket is odatették. A meccset megnyerték.

Bővebben...

Ötvenéves a kulturális központFaültetéssel, emléktábla avatással, gálaműsorral, kiállítással ünnepelt az 50 éves Derkó. Írásaink a 4., 5. és 7. oldalon.

kr derkoegyesreFaültetéssel, emléktábla avatással, gálaműsorral, kiállítással ünnepelt az 50 éves Derkó. Írásaink a további oldalakon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477