Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

A Dísztóba telepítettek

kr haltelepitesÉvente egyszer telepítenek halat a városközponti Dísztóba. A 2018. december 31-ig hatályos halgazdálkodási tervnek megfelelőn 50 kg ponty és ugyanennyi keszeg került a vízbe a napokban. A tóban évente egyszer, a gyermeknapi horgászversenyen lehet csak horgászni, így a halállomány bőségesnek nevezhető, a rendszeres haltelepítés kötelező, törvény írja elő.

Tíz tonna veszélyes hulladék

kr veszelyesA II. negyedévi „pangás” után az önkormányzat és az Ecomissio Kft. közös akcióján októberben ismét tíz tonna fölötti veszélyes hulladék gyűlt össze.
Ahogy az lenni szokott, ezúttal is az elektronikai berendezések viszik a prímet, 5.195 kilogrammal. A nyári felújítások végeztével a háztartásokban sok festék maradhatott, ebből a hulladékból ugyanis 2.450 kg-ot adott le a lakosság. Gumicserére is többen vállalkoztak, autógumiból 1.810 kg a „termés”.
A három „listavezető” mögött igen lemaradt a többi hulladékfajta. Talán a háztartási zsír és olaj a kivétel 540 kilogrammal. Háztartási vegyszerekből 190 kg, növényvédő szerekből 160 kg gyűlt össze. A fénycsövek 35, a kozmetikumok, illetve az elemek, akkumulátorok 10-10 kilogrammot nyomtak. Akadt egy „nullázó” is, fáradt motorolajból egy fikarcnyit sem adtak le.
A mostani 10,4 tonnával egyébként csaknem 33 tonna az éves összmennyiség, jó esély van tehát arra, hogy a IV. negyedévi gyűjtéssel 40 tonna fölé emelkedik az összegyűjtött veszélyes hulladék.

A lakosság számára ingyenes gyűjtés eddig 2.377.335 forint nettó költséggel járt. Ugyanakkor ne feledjük, az Ecomissio Kft. 4 millió forinttal támogatja az önkormányzat Zöldülő Tiszaújváros programját.

Príma Rakusz

Ma még lehet szavazni az idei megyei Prima Díj díjazottjaira. A jelöltek között a sport kategóriában ott van Rakusz Éva olimpiai ezüstérmes kajakozó, a Tiszaújvárosi Vízi Sportegyesület edzője is, aki masters kategóriában több világbajnoki érmet nyert.
Immár tíz esztendős múltra tekint vissza a megyei Prima Díj, melynek idei nyertesei és a közönségdíjas november 4-én vehetik át az elismerést a Miskolci Nemzeti Színházban.
Három kategóriában - magyar irodalom, magyar oktatás és köznevelés, illetve magyar sport - három-három jelölt van. Sport kategóriában az egyik jelölt a tiszaújvárosi Rakusz Éva.
Szavazni az Észak-Magyarország napilapból, a jelöltre vonatkozó rövid ismertető kivágásával és beküldésével (VOSZ Megyei Szervezete, 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 80.), vagy a www.voszborsod.hu honlapon lehet november 2-ig.

Emléknapok

kr temetoTegnap volt mindenszentek, az üdvözült lelkek emléknapja a katolikus egyházban. November másodikán, halottak napján pedig elhunyt szeretteinkre emlékezünk.

Beruházások Tiszaújvárosban

kr molegyesreMegalakulása óta a legjelentősebb értékű beruházására készül a MOL, mégpedig Tiszaújvárosban.  Az úgynevezett Poliol projekt ugyanis a MOL Petrolkémiában valósul meg, miután az Európai Bizottság jóváhagyta a beruházáshoz nyújtott 131 millió eurós állami támogatást. Az ipari parkban pedig  - a Jabil érdekkörében - egy új logisztikai központ épül. Írásaink a 4. oldalon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477