Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

A vértanúkra emlékeztek

kr vertanukraEgy-egy szál virággal és mécsesekkel tisztelegtek a 13 aradi vértanú emléke és a történelmi események előtt a Március 15-e parkban október 6-án. A Petőfi szobornál tartott néma megemlékezésen a képviselő-testület tagjai, az intézmények, cégek vezetői, civilszervezetek és a pártok képviselői tették tiszteletüket. Október hatodikát a Kormány 2001-ben a magyar nemzet gyásznapjává nyilvánította. 168 évvel ezelőtt, 1849-ben ezen a napon végezték ki Aradon a magyar szabadságharc 13 honvédtábornokát, Pesten pedig Batthyány Lajost, az első magyar felelős kormány miniszterelnökét.

Jól kifőzték, mind megették!

fozoversenyIdén a Tiszaújvárosi Intézményműködtető Központ (TIK) két munkatársa, Szabó Anna élelmezésvezető és Kiss Bertalan szakács, túljutva a selejtezőn, szeptember 30-án részt vett a a közétkeztetési szakácsverseny regionális elődöntőjében Miskolcon, s alig lemaradva az országos döntő 12 csapatos mezőnyétől, a 14. helyen végzett.
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége immár negyedik alkalommal rendezi meg a közétkeztetési szakácsversenyt, melynek témája „Tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében”.
A korábbi éveket felülmúlva idén 52 csapat jelentkezett, és a selejtezőn továbbjutó csapatok az elődöntőkben, öt helyszínen mérhették össze tudásukat. A feladat egy háromfogásos menü elkészítése és tálalása volt megadott időre a közétkeztetési előírásoknak, az élelmiszerbiztonsági ajánlásban foglaltaknak megfelelően.

Bővebben...

Új gyárigazgató a Jabil élén

gyori peterA Jabil Circuit Magyarország Kft. gyárigazgatói posztját október 1-jétől Győri Péter tölti be.
Győri Péter 2005-ben gyártómérnökként kezdte jabiles pályafutását, később különböző vezetői munkakörökben tevékenykedett a vállalatnál, 2011-től gyárigazgató helyettes volt.
- A gyárigazgatói kinevezés nagy megtiszteltetés - nyilatkozta az újdonsült i-
gazgató - és egyben lehetőséget biztosít az elmúlt években a vezetői csapattal együtt megvalósított stratégiai lépések folytatására. Célom, hogy a tiszaújvárosi Jabilre a jövőben is úgy gondoljanak vevőink, mint megbízható, a piacán élvonalbeli partnerre. A vállalat új üzleti évet indított szeptember 1-től, mely izgalmas kihívásokat tartogat számunkra. Új üzletünk indul októberben, így jelentős számú munkaerő felvételére nyílik lehetőségünk.

Bővebben...

Hordóban a must, borban az igazság

kr szuret_egyesreNegyedik éve tartanak szürettel egybekötött mulatságot a tiszaszederkényi  „Villa Sederkyn” Tájház udvarán. Ezt a régi hagyományt szeretnék feleleveníteni és megtartani, hogy ne merüljön feledésbe az őszi tradíció.  Írásunk a 3. oldalon.

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön 8:30 órakor, október 13-án pénteken fatimai engesztelő mise 17:00 órakor, kedden és szombaton 18:00 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek szentmisék templomunkban. Októberben a szentmisék előtt fél órával elimádkozzuk a rózsafüzért.
Görögkatolikus
Csütörtökön 17:30 paraklisz. Pénteken 8:30 Szent Liturgia, az estére hirdetett akathisztosz elmarad. Szombaton 8:30 Szent Liturgia, 17:00 vecsernye. Vasárnap 8:00 utrenye, 11:00 Szent Liturgia. Hétfőn és szerdán 17:30 paraklisz.
Református
Tiszaújvárosban csütörtökön 17.00 órakor bibliaóra, vasárnap 11.00 órakor istentisztelet a templomban és ezzel párhuzamosan gyermek istentisztelet az imateremben, 16.00 órakor zenés istentisztelet.
Tiszaszederkényben vasárnap 10.00 órakor kezdődik az istentisztelet.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477