Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Elfogott szemétgyújtogató

kr kukagyujtogatoA rendőrök elfogták azt a nőt, aki Tiszaújvárosban több kukát is felgyújtott.
Rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság B. Erzsébet 44 éves helyi lakossal szemben. A gyanúsítottat szeptember 30-án érték tetten a rendőrök, amikor Tiszaújvárosban, a Juhar közben fel akart gyújtani egy 1000 literes szemétgyűjtőt. Az elfogott, majd a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra előállított és bűnügyi őrizetbe vett nőt a hatóság további tizennégy, a város különböző pontjain hasonló módon elkövetett gyújtogatással megvalósított rongálással gyanúsította meg. A nő tettével több százezer forintos kárt okozott. A gyanúsított kihallgatásán részleges beismerő vallomást tett.
(Forrás: Police.hu)

Ketrecbe velük!

kr galambNégy épületen újra megjelentek a galambcsapdák. Az élve elfogó, madárbarát (élelemmel és vízzel ellátott) ketreceket a Sajó áruház, a Tisza Média Kft., a Brassai középiskola és a rendelőintézet tetejére helyezték ki. Ezeken a területek ugyanis megint rendkívűli mértékben elszaporodtak a szárnyasok. A faj gyérítésére azért is szükség van, mert a galambürülék többféle betegséget is terjeszt, légúti és bőrproblémákat is okozhat. A galambfogó ketrecek egy hónapig lesznek az épületek tetején, hetente két alkalommal ürítik azokat.

Egy örösi Spártában

kr racz_robert6kr racz_robert10A sajóörösi Rácz Róbert is teljesítette a Spartathlon, az egyik legklasszikusabb ultramaraton 246 kilométeres távját. Mit teljesítette?! Jóval a 36 órás szintidő előtt a 3. legjobb magyarként a 62. helyen végzett.
A Sparthatlon története az ókorba nyúlik vissza, egy futár tette meg először gyalog másfél nap alatt az Athén-Spárta utat, majd vissza is ment. Az ő tettét ismétlik meg a futók 1983 óta, igaz „csak” a táv felét futják le, Athéntól Spártáig. A szintidő 36 óra.
Rácz Róbert először indult a versenyen, s mint elutazása előtt nyilatkozta, élményeket akart szerezni, s célba érni. Nos, ez fényesen sikerült, 30 óra, 48 perc és 56 másodperc alatt futotta le a 246 kilométert.

Idősek hetén

Így negyvenen túl gyakran jutnak eszembe a nagyszüleim. Szerencsére ismertem őket, és jó sokáig élvezhettem a társaságukat. Kicsit másképp gondolok rájuk már, mint amikor még a szülinapi zserbómért kellett felugranom hozzájuk, vagy amikor a náluk töltött nyár nagy zabálásait „pihentem ki”. 

Rá kellett jönnöm, hogy a kényeztetésen túl jócskán kaptam tőlük egyéb útravalót is. Olyan igazit. Egyiküktől, hogy legyenek barátaid, mert akkor jó kedéllyel élheted az életet. Másik nagyszülőmtől, hogy szeresd a szépet, törekedj rá, és élvezd. Harmadik nagyszülőm „leckéje” az alázat volt. Legyen az munka, vagy szenvedély, amibe fogsz, azt alázattal tedd. Negyedik nagyszülőm megtanított rá, hogy örömöd bármilyen javadban csak akkor lesz, ha azt munkával szerzed, ezért becsüld a munkát!

Bővebben...

Köszönet, koszorúzás, kavalkád

kr idosekegyesreAz ENSZ közgyűlésének határozata alapján 1991-ben rendezték meg először az idősek világnapját. Tiszaújvárosban is régi hagyománya van a szépkorúak köszöntésének.  A pénteki megnyitóünnepségen a kulturális központ színháztermében Bráz György polgármester és Dr. Fülöp György alpolgármester köszöntötte településünk nyugdíjasait.  Hétfőn a Nyugdíjas parkban folytatódott az idősek heti program. A résztvevők megkoszorúzták a kopjafát, az emléktáblákat, majd a Kazinczy ház éttermébe mentek az őszi kulturális kavalkádra.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477