Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Magasból mentettek a tűzoltók

kr lakastuzLakástűzhöz riasztották a tiszaújvárosi hivatásos tűzoltókat a múlt héten, csütörtök délelőtt. Egy ágy és a berendezési tárgyak kaptak lángra a Mátyás király út egyik ötödik emeleti lakásában. A becslések szerint a kár közel egymillió forint. A lakásban tartózkodó édesanya, karjában kisgyermekével a házhoz rögzített állványzatra menekült a tűz elől. A helyszínre érkező tűzoltók innen mentették a bajba jutottakat. A lángokat eloltották. A tűz okát még vizsgálják.

Benőcs a legjobb lépcsőfutó

kr benocs_zoltanAz immár tizennyolcadik országos lépcsőfutó versenyen az egyéni abszolút kategóriát Benőcs Zoltán, a tiszaújvárosi FER Tűzoltóság tűzoltója nyerte 2 perc 54 másodperces időeredménnyel.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság, az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület és a Magyar Tűzoltó Szövetség által szervezett 18. Lépcsőfutó Országos Bajnokságra több mint százötvenen neveztek.
Az először 2000-ben megrendezett viadalon az indulók teljes védőfelszerelésben, légzőkészülékben, acélpalackkal a hátukon futnak felfelé huszonhárom emeletet a SOTE Nagyvárad téri épületében. A versenyzők nemek és korcsoportok szerinti osztásban, egyéniben és párban vágnak neki a több száz lépcsőnek a nagyjából harminckilós felszereléssel. Az országos bajnokság abszolút rekordja 2002-ben született, akkor a mai Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltósági főfelügyelőjének, dr. Kanyó Ferenc ezredesnek 2 perc 24 másodpercre volt szüksége ahhoz, hogy felszaladjon a huszonharmadik emeletre.

Bővebben...

Hazaküldték a munkásokat

kr olefin2Információink szerint több mint 700 dolgozót küldtek haza az épülő műgumigyár területéről szerdán, mert a szomszédos Olefin 2 üzemből veszélyes anyag került a levegőbe. A MOL Petrolkémia Zrt. közleményében arról adott tájékoztatást, hogy az Olefin 2 üzemben egy műszaki meghibásodás történt, melynek elhárítását azonnal megkezdték. A meghibásodás érintette a JMSR MOL területén folyó munkálatokat, ezért a kollégák teljes biztonsága és a probléma zavartalan elhárítása érdekében a fővállalkozó döntése alapján szerdán délelőtt felfüggesztették a munkavégzést.

Bemutató és toborzás

kr toborzas_1Lövöldözéstől volt hangos a városközpont péntek délelőtt, katonák mutatták be, mit is tudnak éles helyzetekben. A technikai bemutató egy toborzónap része volt, a Magyar Honvédség átalakítja tartalékos rendszerét, járási századokat hoznak majd létre. Írásunk a  további oldalon.

Egyházi hírek

Római katolikus
Szerdán, csütörtökön és pénteken 8:30 órakor, kedden és szombaton 18:00 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
Októberben a szentmisék előtt fél órával elimádkozzuk a rózsafüzért.
Egyházközségünk búcsú ünnepét október 8-án vasárnap 11:00 órakor tartjuk. A meghívott vendég Árvai Zoltán vizsolyi plébános, volt tiszaújvárosi káplán lesz.
Görögkatolikus
Pénteken 8:30 Szent Liturgia, 17:30 esti istentisztelet. Szombaton 8:30 Szent Liturgia, 17:00 vecsernye utána utrenye. Vasárnap 11:00 Szent Liturgia. Kedden és szerdán 17:30 paraklisz.
Református
Csütörtökön 17.00 óra bibliaóra az imaházban.
Vasárnap Tiszaszederkényben 10:00, Tiszaújvárosban 11:00 és 16:00 órától lesz istentisztelet. Tiszaújvárosban a délelőtti istentisztelet alatt az imateremben gyermek istentisztelet, a délutáni alkalmat követően pedig konfirmációra felkészítő oktatás lesz.
Szeptember 30-án a gyülekezeti kiránduláson Tiszaszederkényből 8:15-kor, Tiszaújvárosból 8:30 kor lesz az indulás.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477