Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

A biztonság volt a középpontban

kr tispolSzeptember 11. és 13. között az egész országra kiterjedő közúti ellenőrzést tartott a rendőrség. A TISPOL Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve alapján, a TISPOL SEATBELT európai szintű ellenőrzés során a tagállamok rendőrei háromnapos razziát tartottak az utakon.
A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság két napon át három városban, nálunk, Mezőcsáton és Mezőköveseden, több helyszínen is ellenőrizte a közúton közlekedőket. Az akció kiterjedt az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.
- Fokozott figyelmet fordítottunk a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszerek és a bukósisak előírásszerű használatának ellenőrzésére - tudtuk meg Szmrek Tamás közlekedésrendészeti alosztályvezetőtől. - Tíz esetben közigazgatási bírságot szabtunk ki, biztonsági öv használatának elmulasztása miatt, ez egyaránt értendő járművezetőre és utasokra, egy esetben helyszíni bírságot szabtunk ki a gyermekbiztonsági rendszer hiánya miat, és több esetben szintén kisebb bírsággal szankcionáltuk a gépjárművezetőket a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértése miatt.

Év végi menetrend

kr evvegirendezvenyeBár még csak szeptember derekán járunk, már javában zajlanak az év végi hagyományos városi rendezvények, események előkészületei.
A Mikulástól karácsonyig elnevezésű adventi programsorozat idén december 3-a és 22-dike között lesz.
A Szederkényi gyertyagyújtást december 11-én, a Tisza-parti csillagszórást december 20-án rendezik.
Az önkormányzati tulajdonú gazdasági társaságok közös „évzárója” december 14-én lesz. Őket a közalkalmazottak és köztisztviselők követik december 15-én. Másnap, december 16-án a Sportbaráti találkozónak ad helyet a Sportcentrum, amely december 18-án a Szépkorúak karácsonyi ünnepségének helyszíne lesz. Ugyancsak ezen a napon invitálják ünnepi ebédre a Polgármesteri Hivatal nyugdíjasait az Arany Holló Étterembe.
A képviselő-testület december 21-én zárja az évet, ekkor tartja ugyanis munkaterv szerinti idei utolsó ülését.

Bővebben...

Fogadóóra

A Tisza Televízió folytatja sorozatát, melyben Bráz György polgármester válaszol a nézők közérdekű kérdéseire. Szeptember 27-én, szerdán 18.30 órai kezdettel válaszol Tiszaújváros polgármestere a lakossági kérdésekre. Ezeket előzetesen is föl lehet tenni a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyezned kell a JavaScript használatát. e-mail címen, vagy levélben, 3580, Tiszaújváros, Szent István út 16., Tisza Televízió, az adás ideje alatt pedig telefonon a 49/341-844, 341-755-ös számon.

Hajdúkkal a Tisza-szigeten

kr hajduk_egyesreHarmadik alkalommal gyűltek össze a hajdúk a Tisza-szigeten. A szabadtéri kulturális, gasztronómiai rendezvényen Hajdúdorog, Hajdúnánás, Polgár és Tiszaújváros hozta el kulináris értékeit és színpadi produkcióit. Írásunk a további oldalakon.

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön és pénteken 8:30 órakor, kedden és szombaton 18:00 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
Egyházközségünk búcsúünnepét október 8-án, vasárnap 11:00 órakor tartjuk. Meghívott vendég: Árvai Zoltán plébános atya (volt tiszaújvárosi káplán) lesz.

Református
Pénteken 8:00 Szent Liturgia. Szombaton 17:00 vecsernye, utána utrenye. Vasárnap 11:00 Szent Liturgia, 18:00 vecsernye. Hétfőn, kedden és szerdán 17:30 vecsernye.

Görögkatolikus
Csütörtökön 17.00 óra bibliaóra az imaházban.
Vasárnap Tiszaszederkényben 10:00 és Tiszaújvárosban 11:00 órától lesz istentisztelet. Tiszaújvárosban az istentisztelet alatt az imateremben gyermek istentisztelet lesz.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477