Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Tűz a főút mellett

kr tuzSzeptember 7-én késő délután Tiszaújváros több utcájában füstszag terjengett, és a város nyugati részén, a 35-ös út túloldalán látszódott is a forrás, egy füstfelhő  az erdősáv mögött. A megyei katasztrófavédelem műveletirányításához este hat óra után érkezett bejelentés a tűzről. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók két egységgel vonultak ki a helyszínre. Ötven négyzetméteren száraz növényzet égett és egy körülbelül tizenhat négyzetméteres faépítmény. A tűzoltók eloltották a tüzet, az eset során senki sem sérült meg.

Fórum lakosság nélkül

kr takA lakosságot mindössze egy fő képviselte azon a fórumon, melyen Tiszaújváros Településképi Arculati Kézikönyvének, valamint településképi rendeletének véleményezési anyaga volt terítéken.
Az egyetlen résztvevő - Dusza László - napi, aktuális problémákat „hozott” a fórumra, így a két dokumentumról nem folyt érdemi diskurzus.
Paksi Szilvia, a véleményezési anyagokat készítő VÁTI vezető tervezője, miután vázolta az arculati kézikönyv feladatait, célját, azt hangsúlyozta, hogy az igazán „izgalmas” kérdés a településképi rendelet, mivel - szemben a kézikönyvvel - nem ajánlásokat, hanem betartandó előírásokat, szabályokat tartalmaz. Egyebek mellett kitérve a kötelezésekre és a bírságokra is.
Ezzel összefüggésben Bráz György polgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat célja nem a büntetés, a bírságolás, hanem az emberek tájékoztatása és meggyőzése lesz az októberben hatályba lépő rendelettel.

Nincs béke a galambokkal

kr galamb_1„Az élve befogásos módszer átlagosan három évre, de akár véglegesen is megoldhatja a galambok által okozott problémákat” - írtuk 2016 októberében a galambcsapdák kihelyezésekor. Nos, úgy látszik nem vagyunk átlagosak.
Tiszaújvárosban idén is elszaporodtak a madarak, főleg nagy mennyiségű, a nyári melegben átható szagú ürülékükkel „hergelve” a lakosságot. A költési időszak miatt eddig legfeljebb a passzív védekezést lehetett alkalmazni, és a rendszeres, alapos takarítást, súrolást.
A költési időszaknak, s ezzel a galambok garázdálkodásának azonban vége. Az önkormányzat már elküldte ajánlatkérő levelét egy erre szakosodott cégnek, így várhatóan október első felében ismét csapdába csalják és elszállítják a turbékoló szárnyasokat. 

Bővebben...

Fakitermelés, faültetés, cserjetelepítés

kr zoldulo_egyesreA Vasvári úti kettős fasor telepítése és az Ifjúsági parkban végrehajtott fakitermelés és faültetés után ősszel a második ütemmel folytatódik a „Zöldülő Tiszaújváros” program, mely hat területet érint. A tervek szerint 87 fát termelnek ki, pótlásukra 95 fát és 125 cserjét telepítenek. Részletek a további oldalon.

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán 17:00 órától, csütörtökön és pénteken 8:30 órakor, kedden és szombaton 18:00 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.

Református
Csütörtökön 17.00 óra bibliaóra az imaházban. Vasárnap Tiszaszederkényben 09:00, Tiszaújvárosban 10:00 órától lesz istentisztelet.

Görögkatolikus
Csütörtökön a Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepét tartjuk: 10:00 reggeli istentisztelet, 17:30 Szent Liturgia. Pénteken 8:00 Szent Liturgia. Szombaton 17:00 vecsernye. Vasárnap 10:00 reggeli istentisztelet, 11:00 Szent Liturgia, 17:00 vecsernye. Kedden és szerdán 17:30 esti istentisztelet.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477