Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Biztonságban az iskoláig

kr polgarorRendőrök, polgárőrök és közterület-felügyelők segítik a közlekedést az iskolák környékén szeptember elsejétől. A legforgalmasabb helyeken a tanítási idő kezdésekor és befejezésekor a gyalogátkelőhelyeknél vigyáznak a gyerekek biztonságára, a szabályok betartására. A tanév első napján indult akció a hó végéig, szeptember 29-ig tart.

Új felsővezetők a MOL-nál

kr zsinko_tiborA MOL Petrolkémia (MPK) korábbi vezérigazgatóját, Huff Zsoltot nevezték ki szeptember 1-jétől a MOL Magyarország Downstream üzletágának ügyvezető igazgatójává. Huff Zsolt kinevezését követően Zsinkó Tibor lesz a MOL Petrolkémia vezérigazgatója október 1-től.
A szakemberek kinevezése összhangban van a MOL-csoport hosszú távú, 2030 stratégiájának megvalósítására tett törekvésekkel - áll a MOL közleményében.
Huff Zsolt mintegy 25 éves olajipari tapasztalattal rendelkezik. Pályafutását a MOL Dunai Finomítójában kezdte, majd dolgozott a MOL Group Italy mantovai finomítójának termelési vezetőjeként. 2014. március 1-jétől a Tiszaújváros site Termelési igazgatóság vezetője volt egészen 2015-ös MOL Petrolkémia vezérigazgatói kinevezéséig. Vezetése alatt a technológia- és szervezetfejlesztés terén egyaránt fontos lépések történtek a vállalatnál: megvalósult a TIFO-TVK integráció, létrejött a MOL Petrolkémia Zrt., amely kiemelkedő rendelkezésre állás mellett 2015-ben minden idők legjobb üzleti eredményét érte el. Ezekben az években adták át a tiszaújvárosi butadién üzemet, és indult el az Olefin rekonstrukciós projekt is.

Bővebben...

Gondozóház, idősek otthona

A Tiszaújvárosi Humánszolgáltató Központ dokumentumainak módosítását követően Poropatich Péter, az intézmény vezetője az Ezüsthíd Gondozóház átalakításáról, bővítéséről tájékoztatta a testületet, a televíziós közvetítés révén a lakosságot a múlt heti önkormányzati ülésen.
- A gondozóház, illetve az idősek otthona átalakítását két ütemben tervezte meg a TIK. Az első ütem a leendő idősek otthona épület kialakítása és berendezése. Ez megtörtént - mondta Poropatich Péter. - Jelenleg működőképes az otthon. Erre azért volt szükség, mert tervbe volt véve a gondozóház felújítása is. Az időseket átköltöztettük az új részbe, és elkezdődött a második ütem, az Ezüsthíd Gondozóház átalakítása és felújítása. Ezt is két ütemben terveztük, mivel mindenki nem fér el az új helyen. Ennek első üteme határidőre elkészült. Ez azt jelenti, hogy a konyha, az ebédlő és egy épületszint felújítása megtörtént. Hétfőtől már tud főzni a TIK az új konyhában, illetve mi is tudunk ott étkeztetni. Az új részt, illetve a harmadik emeletet már birtokba vettük, és normalizálódott egy kicsit a működésünk. Jelenleg felújítás alatt áll az első és második emelet, ennek átadási határideje szeptember 17-e.

Bővebben...

Hagyományok, változások, újdonságok

kr evnyitoegyesreSzeptember 1-jétől újra a régi nevét viselheti a Tiszaújvárosi Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola. A Kazinczy Ferenc Református Általános Iskola pedig új igazgatóval kezdte a tanévet. Mindemellett számos egyéb változás, újdonság is „színesíti” városunkban az iskolarajtot. Összeállításunk a további oldalon.

Egyházi hírek

Római katolikus

Szerdán, csütörtökön és pénteken 8:30 órakor, kedden és szombaton 18:00 órakor, vasárnap 11:00 órakor lesznek szentmisék templomunkban.
Református
Csütörtökön 17.00 óra bibliaóra az imaházban.
Vasárnap Tiszaszederkényben 10:00 és Tiszaújvárosban 11:00 órától lesz istentisztelet. Tiszaújvárosban a délelőtti istentisztelet ideje alatt az imaházban gyermek istentiszteletet tartunk.
Görögkatolikus
Csütörtökön 17:30 esti istentisztelet (vecsernye) litiával, kenyér-, bor-, búza- és olajáldással. Szeptember 8-án ünnepeljük az Istenszülő Szűz Mária születését: 8:00 reggeli istentisztelet, 17:00 Szent Liturgia. Szombaton 17:00 esti istentisztelet. Vasárnap 10:00 reggeli istentisztelet (utrenye), 11:00 Szent Liturgia, 17:00 esti istentisztelet. Hétfőn, kedden és szerdán 17:30 esti istentisztelet.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477