Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Esélyegyenlőség

Helyi cégvezetők, intézményvezetők és civil szervezetek képviselői vettek részt azon a konferencián, ahol az önkormányzat esélyegyenlőségi programjáról kaphattak tájékoztatást. Először 2012-ben készítette el stratégiáját Tiszaújváros, amely 5 évre szólt. 2017 májusában döntött a képviselő-testület arról, hogy újabbat alkot, amely már 2022-ig határozza meg a feladatokat. A megvalósításban jelentős szerepet kapnak a Tiszaújvárosban működő cégek, intézmények, civil szervezetek, amelyek hatékonyan tudnak segíteni a rászorulóknak. Ilyen feladat például a fogyatékkal élők foglalkoztatásának elősegítése, a szolgáltatásokhoz való akadálymentes hozzáférés biztosítása, vagy a hátrányos helyzetű gyerekek felzárkóztatása.

Mobil mérőállomások

kr merokocsiTiszaújváros önkormányzata és a MOL Petrolkémia még 2014-15-ben kezdeményezte a tiszaújvárosi levegő minőségének folyamatos mérését. Ebből a célból mobilállomást telepítettek több helyszínre, így például a Városház térre is. A mérések 2015-16-ban is folytatódtak, az eredményekről az önkormányzatot folyamatosan tájékoztatta a MOL Petrolkémia, az összegző kiértékelés lapunkban is megjelent, illetve jelenleg is olvasható Tiszaújváros honlapján. A kezdeményezés folytatásaként Bráz György polgármester kérésének eleget téve, valamint a lakosság megnyugtatására, idén július 24-től 2018. június 30-ig újabb mobil mérőállomások települnek Tiszaújvárosba. Az adatok on-line, a levegominoseg.hu oldalon is elérhetők lesznek az érdeklődők számára.

Hangos szirénapróba

A Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal és a Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tájékoztatja a lakosságot, hogy 2017. szeptember 04-én (hétfőn) 11.00 órakor Tiszaújváros, Tiszapalkonya, Oszlár településeken szirénapróba lesz. A szirénák megszólaltatásával a veszélyes üzemek környezetében telepített Monitoring Lakossági Riasztó (MoLaRi) rendszer üzemképességét tesztelik. A szirénapróba úgynevezett hangos üzemű (teljes körű) próba lesz, szöveges tájékoztatás mellett, amely során „Katasztrófariadó” jelzést (120 másodpercig tartó, váltakozó hangmagasságú, folyamatos szirénahang), valamint „Katasztrófariadó elmúlt” jelzést (kétszer 30 másodpercig tartó, egyenletes hangmagasságú szirénahang, a jelzések közötti 30 másodperces szünettel) adnak ki.
Polgármesteri Hivatal
Tiszaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

Aratóünnepségen Lengyelországban

kr zawierceA partnervárosi kapcsolatok jegyében a lengyelországi Zawiercie Járási Hivatal meghívására Bráz György polgármester vezetésével 4 fős delegáció vett részt a Zawiercie járáshoz tartozó Włodowice községben augusztus 27-én megrendezett aratóünnepségen.
A tiszaújvárosi vendégek részt vettek az ünnepséghez kapcsolódó egyházi szertartáson, majd az azt követő hivatalos rendezvényeken, ismét ízelítőt kapva a hagyományos magyar-lengyel barátságon alapuló vendégszeretetből.
Mivel az idei Tiszaújvárosi Városnapok testvérvárosi találkozóján Zawiercie járás - hivatali elfoglaltság miatt - nem tudta képviseltetni magát, ezért Bráz György javasolta Krzysztof Wrona járási elnöknek, hogy 2017 novemberében látogassanak el Tiszaújvárosba, pótolva az elmaradt találkozót. A felek megállapodtak abban, hogy a következő évben megrendezendő járási aratóünnepségek programjait egy tiszaújvárosi művészeti csoport előadása is színesíteni fogja.

A Barcsay tér felújításának kálváriája

kr barcsay_egyesreA Barcsay téren lévő üzletek tulajdonosai, a társasházak lakóinak egy része a közelmúltban a tér minél hamarabbi felújítása érdekében levélben kérelemmel fordult Bráz György polgármesterhez, illetve a képviselő-testülethez. Tekintettel a tervezett beruházás értékének jelentős nagyságrendjére, illetve időbeli elhúzódására, a polgármester részletes tájékoztatást készített, melyet mai ülésén tárgyal a testület. Írásunk lapunk további oldalán.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477