Zöld szám

A polgármesteri hivatal tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy a 06-80/ 200-839-es telefonszámon lehetőség van közérdekű problémák bejelentésére. A hívás ingyenes. A telefon üzenetrögzítős, a nap 24 órájában hívható. A rögzített bejelentések alapján a Polgármesteri Hivatal megteszi a szükséges intézkedéseket.

Közterületi SOS hívószám

A Tiszaújvárosi Városgazda Nonprofit Kft. a közterületeken történt, azonnali beavatkozást igénylő, rendkívüli események bejelentésére szolgáló telefonszámot működtet. A 49/540-508-as „Közterületi SOS” hívószámra beérkező hívásokat, amennyiben a diszpécser hibaelhárítást végez üzenetrögzítő rögzíti.

Orvosi ügyelet

Az orvosi ügyelet hívószáma hétköznap délután 17 órától másnap reggel 8 óráig, illetve pénteken 17 órától
hétfő reggel 8 óráig, valamint az ünnepek alatt:


06-46/477-104.

Vendégek Székelyföldről

kr csikszeredai_gyerekekIdén is megérkeztek a cserediákok Csíkszeredából. A tiszaújvárosi gyerekek a napokban értek haza az erdélyi testvérvárosból, pontosabban a pottyondi táborból, most pedig egy hétig a csíki fiatalok élvezhetik városunk vendégszeretetét. Húsz gyerek és négy kísérő felnőtt érkezett hétfő délelőtt városunkba. Bráz György polgármester köszöntötte a vendégeket, majd egy közös fotó után újra buszba ültek, hiszen az úti cél, a szálláshely idén is Bogács. A strandolás mellett kirándulnak majd Budapestre, ahol sétahajózást terveznek a Dunán és a Csodák Palotájába látogatnak el. Visszatérnek Tiszaújvárosba is, egy napig a Gyógy-és Strandfürdő vendégei lesznek.

Baj van a webbel

A TiszaSzolg 2004 Kft. ezúton értesíti Tisztelt Fogyasztóit, hogy az internetes ügyintézői felület további üzemeltetéséhez szükségessé vált a banki befizetést biztosító programrész módosítása, melynek során előre nem látható probléma lépett fel. Elhárításáig - várhatóan novemberig - a számlák befizetése nem lehetséges.

A normál üzemszerinti működés helyreállításáig az alábbi fizetési lehetőségek közül választva tudják számlájukat befizetni:
- saját netbankon keresztül
- egyedi utalással bankon keresztül
- ügyfélszolgálatunkon pénztári befizetéssel.
Köszönjük türelmüket és szíves megértésüket.
TiszaSzolg 2004 Kft.

A Camelot hűlt helye

kr camelotAz egyetlen fedett edzőcsarnoka volt hajdanán a régi sporttelepnek, ahol a különböző sportágak képviselői a téli időszakban is készülni tudtak a versenyszezonra. 1998-tól, a Sportcentrum felépülését követően ez a feladata megváltozott. 1999 májusában nyitotta meg kapuját a helyi és a környékbeli fiatalok nagy örömére a Camelot Club. A szórakozóhely 17 év után bezárt, így elvesztette funkcióját. A tiszaújvárosi önkormányzat pedig úgy döntött, hogy veszélyes volta miatt le kell bontani.
- Az egykori csarnok nagy része már darabokban van - tudtuk meg Gál Csabától, a Tiszaújvárosi Sport-Park Nonprofit Kft. ügyvezetőjétől. - A bontási folyamat közel 10 millió forintba kerül, ami a véghajrába érkezett, hiszen a vállalkozónak augusztus 21-re kell átadnia a teljesen rendezett területet.
A jövő még nyitott kérdés. Mindenképpen a városi sportéletet fogja szolgálni a felszabaduló terület. Tiszaújváros önkormányzata dönt majd arról, hogy milyen sportlétesítmény épül az egykori diszkó helyére, attól függően, hogy melyik sportágnak lesz szüksége egy újabb épületre.

Városunk kitüntetettjei

kr aug20Tiszaújváros képviselő-testülete augusztus 20-án az alábbi személyeknek és közösségeknek adományoz önkormányzati kitüntetéseket:
„Pro Urbe” Életműdíj
Pataki János festőművész
„Pro Urbe” Évi Díj
Günther Wenth, az Inno-Comp Kft. tulajdonosa, Molnár József, a MOL vezérigazgatója
Szent István Emlékérem

Bővebben...

Hőhullámok nyarában

kr strand_egyesreA meteorológiai előrejelzések szerint pénteken újra, akár 33, 34 fokig is felszökhet a hőmérő higanyszála, szombatra viszont újabb hidegfront érkezik hozzánk záporokkal, zivatarokkal. Szeptember elsejéig, a vakáció végeztéig biztosan nem lesz panaszunk a nyárra, hiszen az elkövetkező hetekre végig 25 Celsius fok feletti hőmérsékletet prognosztizálnak. Írásunk a 4. oldalon.


3Z 36Y 5P4<3R M0Z1LL4 3S 13 BU6 M1477